Богдан Львов повертається в крісло судді: Верховний суд оскаржуватиме

19:46, 10.01.2024
Богдан Львов повертається в крісло судді: Верховний суд оскаржуватиме

Бодан Львов зробив селфі з паспортом громадянина України навпроти суду. (Фото: Bogdan Lvov)

Скандально відомий колишній суддя Верховного Суду Богдан Львов, який нібито має російське громадянство, поновився на цій посаді через Київський окружний адміністративний суд у середу.

 

У Верховному суді одразу заявили, що оскаржуватимуть це «поновлення» в апеляційному порядку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Верховного Суду в середу ввечері.

 

«10 січня 2024 року Київський окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Богдана Львова про визнання протиправним та скасування наказу Голови ВС щодо відрахування його зі штату ВС, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу», - констатують у ВСУ.

 

Зокрема, рішенням окружного адміністративного суду скасовано наказ голови Верховного Суду про відрахування судді Богдана Львова зі штату .

 

Крім того, КОАС зобов’язав ВСУ зарахувати суддю до штату Верховного Суду у Касаційний господарський суд, а також нарахувати та виплатити йому середній заробіток за час вимушеного прогулу.

 

«Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо скаргу не було подано… Верховний Суд, не погоджуючись із рішенням КОАС, оскаржуватиме його в апеляційному порядку», - додали у Верховному суді. .

 

Нагадаємо, у вересні 2022 року журналісти "Схем" виявили, що Богдан Львов має громадянство російської федерації. Він отримав його ще у 1999 році у Москві, на той момент вже працюючи суддею в Україні. А у 2012 році оновив паспорт рф після досягнення 45-річчя.

 

Сам Богдан Львов заперечував наявність російського паспорта.

 

Як повідомляла "УМ", 5 жовтня 2022 року тоді ще голова Верховного Суду Всеволод Князєв відрахував голову Касаційного господарського суду Богдана Львова зі штату Верховного суду на підставі листа СБУ про наявність у нього громадянства рф.