СБУ продемонструвала тестування вдосконаленого дрону «Sea Baby», фото

14:55, 06.03.2024
СБУ продемонструвала тестування вдосконаленого дрону «Sea Baby», фото

СБУ презентувала оновлений морський дрон «Sea Baby» (його «попередник» вразив Кримський міст). (Фото СБУ)

Перший морський дрон, який виготовили завдяки масштабному збору, в межах якого українці задонатили 300 мільйонів гривень на 35 дронів «Sea Baby» продемонструвала Служба безпеки України.

 

Як інформує УМ, про це 6 березня повідомила СБУ у Телеграм.

 

Перший зразок у цій партії, який СБУ показала під час тестувань, отримав назву «Авдіївка». Він відрізняється від попереднього покоління, в тому числі й зовнішнім виглядом. «Sea baby» 2024 року випуску – це дрон нового покоління, який вдосконалений і ще більш смертоносний для ворога.

 

Як і кожна модель морських дронів, «Авдіївка» пройде повний цикл морських випробувань. У процесі команда розробників СБУ буде адаптувати новітнє бортове озброєння, спеціально сконструйоване та виготовлене для використання на багатоцільових платформах, якими є «Sea Baby».

 

 

Новий «SeaBaby 2024» має вдосконалені технічні характеристики, більшу бойову та маневрену спроможність. Він здатен доставити майже тонну вибухівки на понад тисячу кілометрів. СБУ задумувала цей дрон як універсальну платформу, на якій буде розміщуватися різне озброєння.

 

Саме за допомогою цих дронів СБУ підірвала Кримський міст і вразила в цілому 11 російських військових кораблів.

 

 

Як повідомляла УМ, Кримський міст приречений: голова СБУ Малюк обіцяє окупантам багато сюрпризів.