На завершення будівництва музею Голодомору виділять сотні мільйонів гривень

12:39, 13.07.2023
На завершення будівництва музею Голодомору виділять сотні мільйонів гривень

Йдеться про введення в експлуатацію другої черги Національного музею Голодомору-геноциду. (Фото: Big Kyiv)

Масштабне будівництво у музеї Голодомору  розпочнуть у Києві— йдеться про завершення зведення, на яке виділять 574 мільйони гривень.

 

Як інформує УМ, про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Верховної Ради України на її сайті.

 

За словами парламентаріїв, законопроект має на меті виділити додаткові кошти з державного бюджету в сумі 573,9 млн гривень на завершення будівництва та введення в експлуатацію другої черги Національного музею Голодомору-геноциду, на платформі якого відбуватимуться основні офіційні заходи до 90-х роковин Голодомору 1932 року. -1933 років.

 

«Прийняття та реалізація проєкту закону №9437 дозволить у короткий термін завершити весь комплекс будівельних робіт щодо Національного музею Голодомору-геноциду і на належному рівні вшанувати пам'ять мільйонів жертв трагедії, що сприятиме відновленню історичної справедливості, утвердженню в суспільстві та серед всієї міжнародної спільноти нетерпимості до будь-яких проявів насильства», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

 У Верховній Раді стверджують, що ініціатива збалансована, а також не потребує додаткових витрат із держбюджету країни на 2023 рік.

 

Варто зауважити, що через вже розпочате будівництво другої черги музею Голодомору безповоротно зруйновано й спотворено природний ландшафт столиці. Потрачено й ще буде витрачено колосальні кошти на скандальні забаганки чиновників, які ще й зі скандалом провели "конкурс" на кращий проект.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодомор-геноцид мав знищити українську націю