Власники МАФів побилися з поліцією на Святошині в Києві (фото)

11:20, 01.07.2016
Власники МАФів побилися з поліцією на Святошині в Києві (фото)

Підприємці обіцяють стояти до останнього (Д.Білоцерківець)

Сьогодні о п'ятій ранку столична влада відновили демонтаж торгових кіосків поблизу станції метро «Святошин», передає «112 Україна».
 
Власники МАФів на знак протесту намагалися перекрити проспект Перемоги у столиці. Вони винесли на дорогу шматок дерева і ящики, а самі схрестили руки, спробувавши створити живий ланцюг. На дорозі виник затор. Правоохоронці спробували перешкодити протестувальникам, внаслідок  чого відбулися сутички між правоохоронцями і захисниками наметів.
 
Одна з жінок, яка захищала намети разом з іншими власниками, втратила свідомість, інших відтіснили правоохоронці.
 
Правоохоронцям вдалося відібрати ті речі, якими люди перекрили дорогу і звільнити її. Зараз вони намагаються не допустити нових перекриттів.

 
«Триває демонтаж всіх незаконних МАФів на метро Святошин, «мафовики» блокували демонтаж і знову перекрили дорогу. Поліція спрацювала ефективно і розблокувала», - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець.
 
За його словами, опір організовує власник «незаконного» ринку у метро - мережевик. Сама акція «частково проплачена, частково змушують працівників МАФів чинити опір», додав чиновник.
 
«Такі опори повинні принципово долатися, що б інші мережевики, власники незаконних МАФів усвідомлювали, що це марно. Шкода тільки те, що такі інциденти пригальмовують темп», - обурився столичний чиновник.

 
Нагадаємо, демонтаж МАФів у районі метро «Святошин» було розпочато ще 24 червня. Частково МАФи біля метро «Святошин» знесли, проте власники не дали закінчити демонтаж, перекривши проспект Перемоги.
 
Кіоск-магазин «Рошен» в районі станції метро «Святошин» в Києві також буде демонтований нарівні з іншими МАФами, розташованими в цьому місці, пообіцяв Білоцерківець.