Керівники ОПЗ Сергій Перелома і Микола Щуріков звільнені з-під варти

21:15, 01.08.2016
Керівники ОПЗ Сергій Перелома і Микола Щуріков звільнені з-під варти

Назар Холодницький припускає, що фігуранти "справи ОПЗ" тікатимуть з країни.

Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти підозрюваних у розкраданні коштів Одеського припортового заводу: голову наглядової ради підприємства Сергія Перелому, який також є заступником голови правління НАК «Нафтогаз України», і першого заступника директора ОПЗ Миколу Щурікова.

 

Відповідні рішення, під час двох окремих судових засідань, Апеляційний суд столиці ухвалив у понеділок.

 

Тим самим суд задовольнив апеляційні скарги захисників фігурантів так званої «справи ОПЗ» і скасував рішення суду першої інстанції про арешт та можливість звільнення при внесенні застави: для Переломи Солом’янький райсуд столиці раніше встановлював 80 млн. грн. застави, а для Щурікова – 40 млн. грн.

 

Натомість Апеляційний суд застосував до Переломи і Щурікова запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета стеження.

 

Водночас, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький  вважає, що домашній арешт надає Переломі і Щурікову можливість втекти з країни.

 

Своє занепокоєння цією ситуацією пан Холодницький оприлюднив на на своїй сторінці в Facebook у понеділок ввечері.

 

«Прокурори-процесуальні керівники Спеціальної антикорупційної прокуратури роблять усе, щоб довести кримінальне провадження про розтрату майна державного Одеського припортового заводу до судового розгляду і вироку. Але зараз важливо, щоб підозрювані не втекли з країни та постали перед судом», - написав Холодницький.

 

Тому Назар Холодницький нагадує прикордонникам, митникам і співробітникам СБУ, що вони повинні повідомити прокурорів та детективів НАБУ, якщо з країни спробують втекти чиновники ОПЗ Сергій Перелома і Микола Щуриков, і негайно затримати їх на кордоні.

 

За його словами, домашній арешт створює також багато інших ризиків: підозрювані можуть  знищити чи приховати докази, впливати на свідків та підлеглих працівників.