Екснардепа Сольвара суд відпустив під особисте зобов’язання

16:05, 18.04.2024
Екснардепа Сольвара суд відпустив під особисте зобов’язання

Екснардепа Сольвара відпустили під особисте зобов’язання. Заставу передадуть на ЗСУ.

Запобіжний захід колишньому нардепу Руслану Сольвару змінила Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду: із застави – на особисте зобов’язання. Вже внесені кошти перерахують на ЗСУ.

 

Як інформує УМ, про це 18 квітня повідомила антикорупційна організація Transparency International Ukraine у Телеграм.

 

Сторона захисту подала клопотання про зміну запобіжного заходу з застави на особисте зобов’язання. Заставу у розмірі 242 тисячі гривень просили перерахувати на рахунок проєкту «Армія дронів».

 

Прокурор не заперечував. Сольвара також зобов’язали здати закордонний паспорт, повідомляти суд про зміну свого місця проживання та місця роботи.

 

Сольвара звинувачують в тому, що він отримував компенсацію від держави за оренду житла в готелі «Київ» для народних депутатів, хоча мав житло в Києві. Номер у готелі він отримав у 2014 році та лише у 2018-му, після розголосу в медіа, Сольвар відмовився від компенсації. За чотири роки він отримав понад 360 тисяч гривень.

 

У червні 2021 року ВАКС вирішив виправдати колишнього нардепа за цією справою, але прокурори не погодилися з цим і подали апеляцію. У вересні 2022-го ВАКС засудив екснардепа до трьох років вʼязниці, проте вже в грудні наступного року тюремний термін скасували й відправили справу на новий розгляд.

 

Як повідомляла УМ, помічник нардепа Шуфрича фінансував росгвардію в Криму.