Сергій Жадан віддає преміальні від Порошенка дітям Луганщини

22:23, 01.08.2016
Сергій Жадан віддає преміальні від Порошенка дітям Луганщини

Серій Жадан із друзями-волонтерами регулярно допомагає дітям Луганщини.

Письменник Сергій Жадан і видавництво «Клуб сімейного дозвілля» передадуть свою премію «Українська книжка року», отриману від Президента Петра Порошенка за книгу «Месопотамія», на потреби дитячих закладів Луганської області.

 

Про це йдеться у листі до Президента, який пан Жадан оприлюднив на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

 

Письменник з Харкова відзначив, що йому та видавництву «Клуб сімейного дозвілля» було надзвичайно приємно отримати цю нагороду і подякував Порошенку.

 

Сергій Жадан переконаний, що «і представники влади, і представники суспільства рівною мірою мають нести відповідальність за те, що діється з нами всіма».

 

«Ми бачимо, що держава іноді, на жаль, не може (чи не хоче) цю відповідальність нести. В такому випадку відповідальність перекладається на нас – тих, хто цю владу обрав. Саме тому ми з видавцями хочемо ще раз подякувати вам за цю премію і передати її на потреби дитячих закладів Луганської області», – зазначає письменник.

 

Сергій Жадан повідомляє, що разом із друзями-волонтерами вже певний час допомагає дитячим садочкам та інтернатам на Луганщині.

 

«Радо передамо і ці кошти дітям, сподіваючись на те, що в майбутньому волонтери не матимуть необхідності перебирати на себе функції державних органів, оскільки держава буде сумлінно й ретельно виконувати свої обов’язки, виходячи, передусім, з почуття тієї таки відповідальності. Це наша країна, і відповідати за неї маємо всі разом», – підсумував письменник.

 

Зазначимо, що президентська премія «Українська книжка року» на сьогодні становить 100 тисяч гривень і виплачується з держбюджету. При цьому, 50 відсотків грошової частини премії виплачується авторові твору, а 50 відсотків — видавництву або видавничій організації.