Солом'янський райсуд Києва арештував рахунки депутата Онищенка у Латвії

10:16, 08.08.2016

Солом'янський районний суд Києва арештував кошти, розміщені на депозитних субрахунках, відкритих на ім'я депутата-втікача Олександра Онищенка в банку Trasta komercbanka (Латвія), а також арештував рахунки афілійованих із ним компаній Rexlord Systems і Ostexpert Limited, відкриті у латвійських Privatbank і Trasta komercbanka.

 

Відповідна ухвала суду від 28 липня за клопотанням Національного антикорупційного бюро (НАБУ) оприлюднена в Єдиному держреєстрі судових рішень у понеділок.

 

Відповідно до матеріалів досудового розслідування, Онищенко є бенефіціаром і підписантом компанії Rexlord Systems. Водночас, компанія Ostexpert Limited, що володіє товариством з обмеженою відповідальністю «Фірма Хас» (оператор договору про спільну діяльність із «Укргазвидобуванням»), зареєстрована на матір Онищенка.

 

Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада за зверненням Генпрокуратури позбавила недоторканності, а також дала згоду на затримання та арешт депутата з групи «Воля народу» Олександра Онищенка.

 

Онищенка підозрюють у створенні злочинної організації з метою заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, до складу якої в різний період часу входило 20 осіб (у тому числі посадовці компанії «Укргазвидобування»).

 

НАБУ заявляє, що в результаті діяльності організації було привласнено кошти «Укргазвидобування» у сумі більше 1,6 млрд. гривень. При цьому, ще 1,3 млрд. гривень плати за ренту не було сплачено до державного бюджету.