На Одещині секретар селищної ради був ще й ватажком банди

16:41, 14.09.2016
На Одещині секретар селищної ради був ще й ватажком банди

В'ячеслав Бокій.

Нацполіція разом з працівниками Генпрокуратури затримала учасників небезпечної банди в селищі Затока на Одещині в середу. Банду з 8 чоловік очолював секретар селищної ради. 

 

Про це повідомили голова Нацполіції Хатія Деканоідзе і перший заступник Генпрокурора  Дмитро Сторожук під час спільного брифінгу в середу.

 

Активісти Одещини стверджують, що йдеться про скандально відомого в Затоці В'ячеслава Бокія, якого вже етапували до Києва.

 

За даними МВС, організована злочинна група діяла в Затоці протягом 5 років. Учасники банди, заради захоплення земельних ділянок в курортній зоні не гребували нічим:  підпалювали бази відпочинку, залякували людей, викрадали власників земельних ділянок тощо.

 

За словами пані Деканоїдзе, ця група «не тільки захоплювала прибережну смугу Чорноморського узбережжя (завширшки 12 км), але й замовила вбивство людини. Загалом бандформування завдало державі збитків «на кілька десятків доларів».

 

«Сьогодні о 7:00 ми затримали останню і дуже важливу людину, яка є замовником і керівником групи організованої злочинності. Затриманий є секретарем селищної ради Затоки. Декілька днів тому ми затримали двох кілерів, які реально хотіли вбити людину і затримали посередника», - повідомила голова Нацполіції.

 

За її словами, людина, яку хотіли вбити займалася правозахисною діяльністю: «Він створив сайт, де виявляв всі факти щодо розкрадання землі цієї організованої групи.»

 

«Ця справа буде доведена впродовж двох місяців до суду. Ми будемо вимагати максимальної міри покарання - 15 років ув'язнення», - додає заступник Генпрокурора Дмитро Сторожук.

 

Згідно офіцйних даних на сайті селищної ради Затоки, ще місяць тому секретар селради В'ячеслав Бокій добровільно відмовився від своїх повноважень з невідомих причин. Тоді ж пан Бокій намагався добитися того, щоб секретарем селради депутати обрали людину з його оточення - Галину Баранівську. Але секретарем стала Наталія Вернигора.

 

«Зараз у Затоці кримінальне угруповання почувається більш ніж комфортно - захоплюють землі, громлять і підпалюють бази - і все це сходить з рук. І сприяє цьому в тому числі й бездіяльність прокуратури і правоохоронних органів. Десятки заяв про злочини в Затоці було направлено в прокуратуру та поліцію, але ніякої реакції не було», - обурювалась тоді місцевим ЗМІ пані Вернигора.

 

Нагадаємо, що в середині червня Генпрокурор Юрій Луценко дав доручення одеському обласному прокурору Олегу Жученку в десятиденний термін забезпечити розслідування фактів підпалів і захоплення баз відпочинку «Топаз» та «Геолог».

 

Після цього Нацполіція в Одеській області створила спеціальну групу для боротьби з рейдерськими захопленнями та самоуправством.

 

На думку пані Вернигори, вказівки Генпрокурора протягом усього курортного сезону наполегливо ігнорували його одеські підлеглі.

 

Ще у травні 2016 року адвокат Олександр Погорілий заявляв, що його вбивство замовив саме В'ячеслав Бокій. 

 

Активіст Руслан Форостяк повідомив на своїй сторінці у Facebook , що в середу, о 6:00 ранку Бокій був затриманий правоохоронцями і етапований до Києва.