Після обіймів з Путіним Наталя Корольова летить на концерт у палац «Україна»

12:20, 08.10.2016
Після обіймів з Путіним Наталя Корольова летить на концерт у палац «Україна»

Наталя Корольова часто позує з Путіним. (Фото з архіву.)

Концерт російської співачки, уродженки Києва Наталі Корольової, запланований на 14 грудня в столичному палаці культури «Україна», викликав в Україні великий спротив.

Найбільше обурення громадськості спричинило фото, яке з’явилося в мережах, де Наталя Корольова позує поряд із російським президентом Володимиром Путіним уже після початку російської агресії на Донбасі.

«Це фото Наташі Корольової зроблено приблизно 12 жовтня 2014 року, як раз після Іловайська. Наташа дуже захоплювалася Пуйлом у ті дні, а тепер Наташа хоче накосить бабла», - написав у «Фейсбуці» відомий фотограф і громадський активіст Олександр Заклецький. 
 
 
Крім фото з російським президентом та вступів у Криму Наталі Корольовій також закидають виступ минулого року в новорічному концерті, де вона разом із дуетом «Кролики» заспівала нову інтерпретацію пісні Володимира Висоцького «Москва-Одеса», у якій висміюється рішення української влади закрити повітряне сполучення між Москвою та українськими містами.
 
 
Проти концерту Наталі Корольової в Києві виступив і Олександр Ягольник, який в 90-х був продюсером Наталі Могілевської та гурту «Іграшки». Він вважає, що цей концерт «члена Єдиної Росії з 2003 року» може бути використаним російською пропагандою для дискредитації у світі Києва як столиці майбутнього «Євробаченням».

«Я не схильний недооцінювати інтелект наших ворогів в Кремлі, які розуміють, що, якщо концерти Ані Лорак викликали протестні акції в Одесі та Києві, то гастролі улюблениці Путіна піднімуть ще більші хвилі... І, будьте певні, медійні ресурси сусідів досхочу про мусолять цю тему і покажуть, як «київська влада» в черговий раз «натравили хороших, добрих і гостинних людей одне на одного», - написав він у блозі на сайті «Обозреватель». 
 
 
Зі свого боку директор палацу культури «Україна» Роман Недзельський заявив, що не бачить нічого поганого в цьому концерті, тим більше, що організатором концерту виступає не палац «Україна», а мама Наталі, Любов Поривай.

Більше того, за словами Романа Недзельського, половина квитків уже розкуплена, тож «ми думаємо про те, щоб організувати другий концерт». Також він нагадав, що після акцій протесту проти виступів Ані Лорак, двоє людей було засуджено до чотирьох років позбавлення волі. 
 
 
Водночас Олександр Заклецький звернувся до Романа Недзельського з вимогою зробити все, щоб цього концерту не було.

«Я не хотів піднімати черговий скандал навколо палацу «Україна», але хай я буду «корисним ідіотом», як виразився про мене пан Нєдзєльський, аніж буду мовчки терпіти все це гівно. Пан Нєдзєльский після, того шкандалю з концертом Токарєва, бідкався, що це взагалі не його парафія, бо він, мовляв, всього лише адміністратор. Так от, приведу певну алегорію: адміністратор ресторану, якщо він вболіває за долю ресторану, не дозволить в ньому продавати пиріжки з гівном. Навіть якщо це комусь подобається», - написав Заклецький.
 
У концерті, запланованому на 14 грудня, також анонсовані виступи українських співаків Павла Зіброва, Гаріка Кричевського та Олега Винника. 

Нагадаємо, що саме Заклецький підняв хвилю протесту проти виступу в палаці культури «Україна» співака російського шансону Віллі Токарєва, в результаті чого концерт було скасовано. 
 
Разом з тим, багато журналістів та громадських діячів висловилися за те, щоб взагалі відмовитися від концертів російських співаків та акторів у той час, коли Росія підтримує агресію проти нашої держави на сході України.

Зокрема, Віталій Портніков радить українцям визначитися, хто вони - незалежна нація чи все таки напівросіяни. А Мирослава Барчук попереджає, що пора порвати з "Рускім міром", інакше він порве нас.