Стівен Сігал отримав громадянство Росії з рук Путіна

11:43, 03.11.2016
Стівен Сігал отримав громадянство Росії з рук Путіна

Стівен Сігал давно симпатизує Путіну.

Президент Росії Володимир Путін особисто надав відомому американському актору Стівену Сігалу російське громадянство.

 

Відповідний указ Путіна, з посиланням на пункт «а» статті 89 Конституції Росії,  оприлюднено на офіційному сайті Кремля в четвер.

 

«Прийняти до громадянства Російської Федерації Сігала Стівена Фредерика, який народився 10 квітня 1952 року у Сполучених Штатах Америки», - йдеться в указі.

 

Зауважимо, що майстер айкідо, герой голівудських бойовиків і кінопродюсер Стівен Сігал давно симпатизую господарю Кремля.

 

У грудні 2015 року пан Сігал так відреагував на виступ Путіна перед Федеральними Зборами Росії в кометарі російським ЗМІ: «Неймовірно! Це просто геніально! Фантастично!».

 

Стівен Сігал неодноразово приїжджав до Росії в останні роки і постійно заявляв: «Я мастер айкідо, я росіянин і саме тому я тут!». За словами актора, його бабуся була росіянкою з міста Владивосток.

 

Минулого року майстер бойових мистецтв Сігал зустрічався з президентом Росії Путіним на острові Руський в Приморському краї Росії, під час проведення Східного економічного форуму (СЕФ-2015).

 

Тоді, під час відвідин океанаріуму, Путін жартівливо відмовися битися із Сігалом.

 

У квітні 2013 року Володимир Путін запропонував президенту США Бараку Обамі, під час саміту «Великої вісімки» у Північній Ірландії, зробити пана Сігала почесним консулом Росії в Каліфорніїі і Арізоні. Американська делегація тоді довго не могла повірити, що російський президент говорив щодо Сігала серйозно.