У Москві чекають на пам'ятник Мазепі та Бандері: реакція соцмереж

22:29, 04.11.2016
У Москві чекають на пам'ятник Мазепі та Бандері: реакція соцмереж

Користувачі соцмереж висміюють відкриття пам’ятника київському князю Володимиру Великому поблизу московського Кремля уп’ятницю.

 

При цьому, з цього приводу іронізують не лише українські користувачі соцмереж, але й російські.

 

«Все-таки дивно, чому у нас у Росії «патріотами» називаються люди, котрі не знають, не люблять і не розуміють історії своєї країни», – пише москвич Кирило Рогов.

 

«Немає свого родоводу – крадуть чужий», – додає інший користувач з України.

 

 

В мережі навіть з’являються анекдоти з цього приводу:

- Чули, в Москві Володимиру пам’ятник поставили…

- Ну, нарешті! Путін заслужив!

- Та ні, князю Київському…

- А що, ми вже капітулювали?

 

Посол України в Австрії Олександр Щерба на писав у своєму Twitter: «Відбираючи в Україні Крим, говорити, що ми один народ. Вбиваючи українців, відкривати пам'ятник київському князю...  Анамнез шизофренії...».

 

«На черзі пам'ятники Княгині Ользі, Ярославу Мудрому та Степану Бандері», «Для Москви пам'ятник князю Батию був би набагато доречніше», «Пам'ятник князю Київському поставили, залишилося прапор України вивісити над Кремлем», - такі іронічні коментарі користувачів соцмереж підібрало Радіо Свобода.

 

 

«Князь Володимир б дуже здивувався і запитав би: Як як? Москва? А де це?», «Потрібно було пам'ятник Скрепі поставити, метрів у 100 висотою», «Ніхто не назвав його «Київським» на відкритті. Норм, так? Уже цілих наших князів крадуть», «Все логічно. Завтра оголосять, що Москва - це в минулому Київ. Брехати так брехати!», - жартують в мережі.

 

У мікроблозі «Мысли президента» опублікували відео промови Путіна з нагоди відкриття пам’ятника князю Володимиру і зазначили: «Вчіться, пацани, як треба переписувати історію».

 

«Так! Пам’ятник українському князю Володимиру в Москві таки встановили. Чекаємо на  пам’ятники Мазепі, Грушевському, Шухевичу, Бандері... Порошенко?», - не вгамовуються жартівники.

 

Водночас, користувач Vitaliy Suddya проводить аналогію між пращурами українського і російського народів – князем Володимиром і Чінгіз-ханом відповідно під заголовком «Дєті вкрали... дядька».

 

Мовляв, московський патріарх Кирило на відкритті заявив, що «пам’ятник батькові може бути усюди, де живуть його діти..., але погано, якщо діти забувають, що в них один батько».

 

 

Користувач робить висновок: «Нє, Чингіз -хан перевертається у своїй домовині! Його московські дєті ставлять пам’ятник чужому дядькові!..».

 

Ще один коментар: «Язичники наполягають, що князь Володимир хрестив Русь нелегітимно. Не було референдуму».

 

 

Нагадаємо, що в центрі Москви, на Боровицькій площі державне керівництво Росії разом із ієрархами Москвовського патріархату відкрили пам’ятник київському князю Володимиру з нагоди святкування Дня народної єдності Росії.