Радіо Шансон пропагує російський військовий флот

15:59, 08.11.2016

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила чергову позапланову перевірку київської радіостанції «Шансон» у зв’язку з «популяризацією і пропагандою  військово-морських сил держави-агресора».

 

Про це повідомляє прес-служба Нацради з питань телебачення і радіомовлення на офіційному сайті у вівторок.

 

«Провівши моніторинг програм ТОВ «Телерадіокомпанії «Шансон», м. Київ, регуляторний орган виявив ознаки порушення абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення»,  і на засіданні 8 листопада цьому  мовнику було призначено позапланову перевірку», - йдеться у повідомленні.

 

Так, в ефірі радіостанції 2 листопада 2016 року о 19:22 транслювався музичний твір Дениса Майданова «Тихий океан», у якому є такі рядки російською: «Недели похода - такая работа есть Родине верно служить. Наш пеленг не пуст - боевое дежурство, а море штормит и штормит. Награды и ранги не те на гражданке, там здешних не встретишь красот. Стена рук и спин настоящих мужчин - Российский Военный Морфлот!». 

 

«Національна рада вбачає в наведеній цитаті популяризацію і пропаганду військово-морських сил держави-агресора», - повідомляють в організації.

 

Саме тому й було призначено позапланову перевірку для з’ясування всіх обставин.

 

У Нацраді нагадують, що в серпні 2016 року цього мовника вже первіряли позапланово через подібні причини.

 

Тоді в ефірі було зафіксовано пісню Аріни Крамер «Сегодня все спокойно» («Спецназ») з такими словами російською: «Солдат своей страны, ты заслужил награду […] Я так горжусь тобой, когда мундир ты достаёшь, и в дом друзья приходят в августовский праздник. Я счастлива, когда гитару в руки ты берёшь и льются песни русского спецназа…».

 

Голова Національної ради Юрій Артеменко вважає, що є сенс об’єднати ці питання (щодо пропагування «Шансоном» російського флоту і російських спецпризначенців) та розглянути результати цих двох перевірок разом.