Дональд Трамп випереджає Хілларі Клінтон на виборах у США

07:46, 09.11.2016
Дональд Трамп випереджає Хілларі Клінтон на виборах у США

Дональд Трамп має набрати ще 26 голосів для перемоги.

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп випереджає кандидата від демократів Хілларі Клінтон на президентських виборах у США: згідно попередніх результатів, наразі Трамп набрав 244 «електоральні голоси», а Клінтон – лише 215. Аби перемогти, кандидатові потрібно набрати 270 «електоральних голосів».

 

Про це повідомляє ВВС-Україна, посилаючись на прогнози експертів свого медіа-партнера - американського телеканалу ABC News у середу вранці за київським часом.

 

Раніше прогнози ABC News надійшли із понад половини американських штатів. За їхніми підсумками, Дональд Трамп поки що випереджає Гілларі Клінтон. Його підтримали штати Юта, Міссурі, Монтана, Луїзіана, Техас, Канзас, Північна Дакота, Південна Дакота, Небраска, Вайомінг, Арканзас, Міссісіпі, Оклагома, Індіана, Кентукі, Західна Вірджинія, Алабама, Південна Кароліна і Теннессі.

 

За Хілларі Клінтон віддали свої «електоральні голоси» найбільший за кількістю таких голосів штат Каліфорнія, а також Нью-Йорк і Коннектикут, штат Вашингтон, Орегон, Гаваї, Нью-Мексико, Нью-Джерсі, Массачусетс, Меріленд, Делавер, Іллінойс й Род-Айленд, а також округ Колумбія.

 

Найочікуваніші результати із так званих «непевних» штатів. В них живуть близько 30% американців, і саме вони зазвичай визначають результат виборів.

 

З першого із американських «непевних» штатів - Огайо - надходять попередні дані екзит-полів про результати голосування за президента США. За даними прогнозів ABC News, цей штат проголосував за Дональда Трампа.

 

Ще один «непевний» штат - Флорида - також віддав свої «електоральні голоси» республіканському кандидату, підтверджують прогнози ABC News. За Дональда Трампа проголосував і «непевний» штат Північна Кароліна, а також Айова і Джорджія.

 

Ще інші два «непевні» штати - Вірджинія і Колорадо - віддали перемогу демократичній кандидатці Гілларі Клінтон.

 

Виборчі дільниці закрилися вже у більшості американських штатів.

 

Зауважимо, що на відміну від багатьох американських ЗМІ, ВВС не «оголошує» результати виборів, натомість, повідомляє про прогнози, зроблені командою ABC News на основі аналізу експертів, до того, як будуть оголошені офіційні підсумки голосування.

 

За результатами виборів можна слідкувати на інтерактивній мапі від "Голосу Америки".

 

Нагадаємо, що окремі американські видання вже підготували два варіанти обкладинки щодо переможця президентських перегонів у США.