Дональд Трамп переміг Хілларі Клінтон на виборах у США

10:02, 09.11.2016
Дональд Трамп переміг Хілларі Клінтон на виборах у США

Дональд Трамп вже отримав привітання з перемогою від Хілларі Клінтон.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп переміг на виборах, набравши більше голосів ніж представниця Демократичної партії Хілларі Клінтон. Мільярдер набрав 276 «електронних голосів» з необхідних 270.

 

Про це повідомляють Bloomberg, а також WashingtonPost та інші світові ЗМІ у середу вранці, після закриття останніх виборчих дільниць у штаті Аляска.

 

До такого висновку експерти дійшли після того, як республіканець Трамп переміг у штаті Вісконсін, що беззаперечно забезпечує йому перемогу на виборах президента, попри відсутність офіційних результатів. Адже саме завдяки  голосам виборців з цього штату Трамп отримав 276 «електронних голосів».

 

Водночас, у штабі Хілларі Клінтон попросили розходитися журналістів та інших гостей. Пані Клінтон відмовилася спілкуватися з пресою, утім, за даними CNN, вона вже зателефонувала Трампу і привітала його з перемогою. 

 

За попередніми даними, 48,1% американців підтримали республіканця Трампа (276 голосів), тоді як демократка Хілларі Клінтон набрала 47,2%  (218 голосів).

 

Пан Трамп переміг у Флориді, Техасі, Оклахомі, Луїзіані, Міссісіпі, Алабамі, Джорджії, Канзасі, Арканзасі, Північній Кароліні, Теннесі, Південній Кароліні, Західній Вірджінії, Міссурі, Кентукі, Небрасці, Вайомінгу, Північній Дакоті, Індіані, Айові, Огайо, Айдахо, Північній Дакоті, Алясці, Монтані.

 

 

Тоді як пані Клінтон отримала найбільшу підтримку на Гавайях, у Каліфорнії, Орегоні, Вашингтоні, Колорадо, Неваді, Нью Мексіко, Іллінойсі, Вірджінії, Нью-Йорку, Нью Джерсі, Меріленді, федеральному окрузі Колумбія, Вермонті, Массачусетсі, Коннектикуті, Род-Айленді та Делавері.

 

Зауважимо, що в ході виборів в США американці обирали не лише президента, але й весь склад палати представників конгресу і третину сенату, а також губернаторів у 12 штатах і склад 86 місцевих законодавчих органів у 44 штатах.

 

Водночас, курс американського долара і світові фінансові ринки обвалилися на тлі новин про те, що на виборах президента США лідирує кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп.