Депутат Юрій Шухевич отримав охорону від СБУ

10:31, 16.11.2016

Служба безпеки України надала охорону народному депутату Юрієві Шухевичу.


"Глава СБУ Василь Грицак доручив забезпечити безпеку народного обранця, після оперативного розгляду службою звернення державного діяча на ім'я президента України", - повідомляє прес-центр СБУ.


Паралельно СБУ перевіряє інформацію Олега Ляшка про те, Шухевича можуть убити з метою дестабілізації ситуації в Україні.

"Ми отримали повідомлення з надійних джерел, що життю Юрія Шухевича загрожує небезпека, що нашого колегу можуть убити для того, щоб використати для дестабілізації ситуації в Україні, для реалізації московського плану", - сказав лідер фракції напередодні.

Це сталося після того, як незрячого Юрія Шухевича вивели на трибуну народні депутати з фракції "Батьківщина" з тим, щоб він зачитав текст проекту постанови про початок процедури імпічменту президента.

Тоді ж Ляшко розкритикував лідерку фракції "Батьківщина" Юлію Тимошенко, після чого представник Радикальної партії вивели Шухевича з зали і спробували останньому емоційно щось пояснити. Після цього інциденту Шухевич покинув сесійну залу у супроводі народного депутата-радикала Андрія Лозового.

"Я хотів би, щоб наші колеги з "Батьківщини" й особисто пані Тимошенко розповіла, для чого вони використовують "втемну", разом із помічниками Медведчука і Медведчуком, шанованого мого колегу Юрія Шухевича", - заявив при цьому Ляшко.

У відповідь Тимошенко пояснила, що ЮрійШухевич звернувся до неї особисто з проханням дати йому виступити, тому що його фракція не підписала йому заяву для виступу. "Ми дали можливість пану Шухевичу як дуже шанованій людині виступити - я віддала свої три хвилини", - заявила лідерка "Батьківщини".

При цьому вона стверджувала, що не знала про те, що Юрій Шухевич хотів оголосити про імпічмент Порошенка. 

Як відомо, Юрій Шухевич є одним з найстаріших депутатів парламенту. Він був є сином керівника підпілля ОУН (б) і головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича, який загинув у 1950 році.