Москвич Дмітрій Захаров приніс на річницю Голодомору свинячу голову і кістки (фото)

10:43, 27.11.2016
Москвич Дмітрій Захаров приніс на річницю Голодомору свинячу голову і кістки (фото)

Деякі "протестанти" ховали обличчя, бо розуміли, що їхня "акція" огидна.

Два десятки так званих «активістів» на чолі з муніципальним депутатом району Якіманка Дмітрієм Захаров принесли кістки і свинячу голову до будівлі Українського культурного центру в Москві у суботу. Кістки і свинячу голову вони поклали на український державний прапор.

 

Про це повідомляють російські «РИА Новости» і «Комсомольская правда».

 

Тим самим ці «активісти» намагалися привернути увагу до своєї «акції протесту» у зв’язку з роковинами Голодомору 1932-1933 рр. Пан Захаров заявляє, що вони не згодні із тим, що Голодомор був геноцидом українського народу.

 

На цьому вони наголошували тримаючи в руках плакат із написом «Міф голодомору – брехня і пляски на кістках».

 

Поліція не заважала депутату Захарову і його очоченню влаштовувати свої «пляски на кістках».

 

При цьому, російські пропагандистські ЗМІ, повідомляючи про цю так звану «інсталяцію», обов’язково вказують, що Голод 1932-1933 рр. «охопив всі головні зернові райони СРСР» - не лише Україну, але й Північний Кавказ, Поволжя, Казахстан, Західний Сибір, Південний Урал тощо.

 

«На Україні діє закон, який визнає голод «геноцидом українського народу». В Росії дії Києва сприймаються, як спроба «політизувати історію», привнести «недовіру і ворожість у стосунки ообх країн, посварити народи України і Росії», - наголошують «РИА Новості», які є головним рупором пропаганди Кремля.

 

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко звинуватив офіційну Москву в спробах приховувати факту Голодомору 1932-1933 років під час церемонії вшанування пам'яті жертв Голодомору у Києві у суботу.

 

«Апологети заперечення Голодомору сконцентровані здебільшого в одній географічній точці. Вони ховають від науковців архівні документи та судом забороняють відповідні праці українських авторів. Можна, звичайно, зачистити від книжок про Голодомор багатостраждальну Бібліотеку української літератури у Москві. Але ж із історії Голодомор викреслити неможливо»,- заявив Порошенко.