Микола Азаров бідкається через важку долю політичного емігранта

17:35, 27.11.2016
Микола Азаров бідкається через важку долю політичного емігранта

Микола Азаров виступає на "з'їзді політемігрантів".

Колишній прем’єр-міністр Микола Азаров провів з'їзд «політичних емігрантів» у Москві в неділю. Втікач скаржиться на політичні репресії київської влади і грозиться повернутися до України.

 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

«Сьогодні відбувся з'їзд політемігрантів і політв'язнів України. Наше завдання - привернути увагу західної громадськості до політичних репресій, які проводить нинішня київська влада. Ми обов'язково повернемося в країну і будемо будувати нову Україну», - стверджує Азаров.

 

Втікач стверджує, що в кожного учасника «з’їзду політемігрантів» - непроста доля. Мовляв, їм «довелося залишити Батьківщину в непростих умовах, пережити катування і знущання».

 

«Те, що в Україні ХХІ століття з’явилися політв’язні і політемігранти є немислимим», - бідкається Микола Азаров.

 

На сайті так званого «Комітету порятунку України», головою якого проголосив себе саме Азаров влітку 2015 року (в цій організації використовують класичні пропагандистські штампи на кшалт «державного перевороту» і «героїв-бандерівців")  йдеться про те, що жертвами «київської хунти» колишні регіонали вважають окремих своїх однопартійців.

 

Зокрема, Микола Азаров стверджує, що депутата від Партії регіонів Михайла Чечетова і колишнього «губернатора» Олександра Пеклушенка нібито довели до самогубства, а «регіонала» Олега Калашнікова «вбили відкрито».

 

Азаров також не оминув увагою нещодавню появу в інформаційному просторі іншого втікача – Віктора Януковича.

 

За його словами, покази Януковича, як свідка у справі п’ятьох «беркутівців», яких звинувачують у вбивстві 48 євромайданівців 20 лютого 2014 року, «є важливими, бо він, як ніхто інший знав, що там відбувається».

 

Водночас, російські ЗМІ зазначають, що участь у "з'їзді політемігрантів" взяли представники Одеси, Харкова, Слов'янська, Дніпропетровська, Запоріжжя, Львова, частин Донецької і Луганської областей, які перебувають під контролем України. Ці делегати-рятівники» визнали входження Криму до складу Росії, а також запропонували організувати Україну за конфедеративним принципом.

 

Нагадаємо, що колишній президент та утікач Віктор Янукович на прес-конференції у Ростові минулої п’ятниці заявив, що не вивозив з України ніяких грошей і цінностей, а мав з собою тільки ручну поклажу.

 

Як повідомляла «УМ», у п'ятницю мав відбутися допит Януковича Святошинським райсудом столиці в режимі відеоконференції з Ростовським обласним судом Росії, але його було перенесено на понеділок, 28 листопада.

 

Заяви Януковича засвідчили, що він усіляко намагається перекинути свої злочини на євромайданівців