Актору Івану Охлобистіну СБУ інкримінує тероризм

11:43, 02.12.2016
Актору Івану Охлобистіну СБУ інкримінує тероризм

Так Охлобистін отримував папірці від терористів.

Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження за фактом вчинення відомим українофобом, російським актором Іваном Охлобистіним злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу «створення терористичної групи чи терористичної організації».

 

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю.

 

За її словами, відповідне кримінальне провадження було відкрито після публічної підтримки Охлобистіним агресії проти України з боку Росії та анексії АР Крим.

 

«Культурний обмін між Росією і терористами ОРДЛО виходить на новий рівень. Російська кіноіндустрія «подарувала» так званій ДНР відомого актора та маловідомого у минулому «батюшку» московського патріархату Ваню Охлобистіна. Новоспечений «громадянин ДНР», отримавши паспорт з рук не менш видатної постаті ‒ голови «маладой республіки» Олександра Захарченка, помітно розчулився та назвав ДНР «оплотом та форпостом російського миру». Товарищ Охлобистін також пообіцяв бойовикам допомогу пропагандистського характеру, шляхом реалізації відповідних кінопроектів. Чекаємо із нетерпінням», - іронізує пані Гітлянська.

 

Напередодні член колегії МВС і депутат Антон Геращенко відправив послам 28 країн вимогу заборонити в'їзд до них російському акторові Іванові Охлобистіну, який ледь не навколішках випросив громадянство неіснуючої ДНР.

 

«Клоун - шизофренік Іван Охлобистін написав заяву на ім'я іншого клоуна Олександра Захарченко з вимогою надати йому громадянство в терористичній організації ДНР. Думаю, що цей клоун попросив би і громадянство ІДІЛ, та ось біда, - поп розстрига Іван не знає арабської мови», - жартував пан Геращенко.

 

Депутат нагадав, що «всі фільми і передачі за участю цього негідника заборонені до показу в Україні».

 

Як повідомляла «УМ», українофоб Іван Охлобистін отримав «паспорт» самопроголошеної ДНР минулої середи, хоча цей папірець не визнають навіть у Росії.

 

Зазначимо, що Іван Охлобистін відомий своїми гомофобними та антиукраїнськими шовіністичними висловлюваннями, неодноразово приїздив на окуповану частину Донбасу і висловлював підтримку терористам.

 

Ще у 2014 році СБУ заборонила йому в’їзд до України, а Державне агентство України з питань кіно заборонило до показу в Україні 71 фільм та серіал за участю Охлобистіна через пропаганду неофашизму, заклики до війни проти України, розпалювання міжетнічної та релігійної ворожнечі тощо.

 

На початку січня 2015 року Служба безпеки України повідомила, що оголосила в розшук усіх російських акторів і музикантів, які приїздили на окуповані території Донбасу. В тому чилі і Охлобистіна.