Філіп Кіркоров украв десятки світових хітів (відео)

14:20, 02.12.2016
Філіп Кіркоров украв  десятки світових хітів (відео)

Філіп Кіркоров не соромиться красти пісні.

Затримання у Москві лідера гурту Space Дідьє Маруані лише розбурхало скандал із обвинуваченнями з боку француза улюбленця російської публіки Філіпа Кіркорова у плагіаті.

 

Нагадаємо, що француз отримав експертне рішення, згідно якого пісня «Жестокая любовь», яку виконував Кіркоров, на 71% нагадує його композицію Symphonic Space Dream.

 

На прес-конференції після звільнення мсьє Маруані сказав, що ні про яку мирову угоду мови йти не може і що він добиватиметься відновлення справедливості і свого чесного імені і додав, що за його інформацією, щонайменше 60 пісень у виконанні Кіркорова містять ознаки плагіату.

 

Інтернет-користувачі одразу ж кинулися шукати ці докази і знайшли цікаві факти. І не лише з приводу переспівів Кіркоровим пісень із репертуару Даліди, гурту Baccara, Дани Інтернешнл чи Таркана. Зокрема, з’ясувалося, що у 1998 році, виступаючи на творчому вечорі Ігоря Ніколаєва, молодий Кіркоров представив «прем’єру власної пісні» «Лишь бы ты меня ждала», яка виявилася точною копією пісні Go, яку в 1988 році виконав на конкурсі «Євробачення» британський співак Скотт Фіджеральд.

 

 

Сам Філіп Кіркоров неодноразово називав себе експертом з «Євробачення». Очевидно, не випадково, оскільки у пісні «Новый герой» він запозичив не лише мелодію пісні учасниці «Євробачення» зі Швеції Шарлотти Переллі, але і хореографію її номера. 

 

 

А пісня «Пара королеве» виявилася плагіатом виступу на «Євробаченні» у 2007 році іншого шведського співака Манса Зельмерлова.

 

 

Знайшлося у концертному репертуарі Кіркорова місце і для культового рок-гурту «Doors».

 

 

Цікаво, що у 2009 році пісня «Жестокая любов» потрапила до номінації плагіаторів «Господь велел делиться» анти-премії «Серебрянная калоша» радіостанції «Серебрянный дождь». Тільки в тому випадку експерти помітили подібність пісні Кіркорова до  композиції групи «Westlife». (слухати з 2.45).

 

Судячи з підігрітого інтересу до цієї теми, найближчим часом можна очікувати й інших відкриттів. А у Філіпа Кіркорова є всі шанси свій титул «короля поп-музики» змінити на титул «короля плагіату». І Дідьє Маруані цьому допоможе. Як повідомляла "УМ",  сьогодні лідер гурту Space повернувся до Франції.