У Княжичах поліцейських розстріляли прямо у машині з маркуванням

17:52, 04.12.2016
У Княжичах під Києвом четверо поліцейських були розстріляні в маркованій машині Управління поліції охорони. Усі поліцейські були одягнені у спецзасоби і бронежилети. Про це розповів на місці трагічної події керівник прес-служби Нацполіції Київської області Микола Жукович. 
 
 
 "В цій машині знаходилися працівники поліції охорони УПО. Вона була розстріляна. Стріляли саме по машині",- сказав Жукович.
 
При цьому, за його словами, дві машини Управління поліції охорони, які прибули на виклик за сигналізацією, були марковані. 
 
"Дві машини ДСО були марковані. Від поліції охорони було задіяно два екіпажі - 6 осіб. Скільки було представників поліції Києва, не можу сказати", - зазначив Жукович.
 
За його словами, машину було евакуйовано з місця події.
 
Як повідомляла "УМ", у селі Княжичі Броварського району о 4 годині ранку у неділю сталася перестрілка між спецпідрозділами правоохоронців: загоном КОРД(екс-Беркут) і службою державної охорони. Речник МВС Артем Шевченко повідомив про п'ятьох загиблих поліцейських. Згодом поліція оголосила імена загиблих: начальник відділу управління КОРД майор Віталій Валецький, оперуповноважений управління оперативної служби ГУ Нацполіції Києва, старший лейтенант поліції Юліан Рудько, оперуповноважений управління оперативної служби ГУ Нацполіції Києва, лейтенант поліції Олександр Маніца, молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант поліції Євген Куртєв та молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант поліції Сергій Орлов.
 
Перестрілку розслідуватиме Генпрокуратура.
 
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль написав, що впевнений у тому, що правоохоронці не мали плану проведення спецопереції і не було штабу, який би координував усі дії.