Суд Києва дав згоду на арешт Віктора Януковича

18:34, 15.12.2016
Суд Києва дав згоду на арешт Віктора Януковича

Віктор Янукович є підозрюваним у держзраді в Україні. (Фото з архіву.)

Печерський районний суд міста Києва на закритому судовому засіданні в середу дав дозвіл на затримання підозрюваного колишнього президента України Віктора Януковича, повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

На думку Генпрокуратури, підозрюваний Янукович умисно та безпідставно ухиляється від явки на виклики слідчого, переховується від органів слідства та суду на території Росії, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Тож Головна військова прокуратура звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на його затримання з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"14 грудня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду Києва клопотання прокуратури задовольнив у повному обсязі та надав дозвіл на затримання підозрюваного В.Януковича з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказано в повідомленні.

Як повідомляла "УМ", 28 листопада Юрій Луценко вручив адвокату Віктора Януковича підозру в державній зраді, а також зачитав цей документ йому самому по скайп-зв'язку.

Сам Віктор Янукович оформив у Росії статус біженця.