Італія заблокувала спроби Євросоюзу продовжити санкції проти Росії на рік

10:24, 16.12.2016
На саміті Євросоюзу у Брюсселі Італія блокувала спроби продовжити термін санкцій проти Росії на рік, а не на півроку. Також Італія виступила  проти розширення санкцій через злочини з боку Росії в Сирії. 
 
"У нас була дискусія, яка, на щастя, закінчилася без урахування варіанту, який був би, на мою думку, помилковим, – реагувати на ситуацію в Сирії та Алеппо санкціями ЄС проти Росії", – сказав прем’єр-міністр Італії Паоло Джентілоні.
 
На думку нового прем'єра Італії, помилкою було б запровадження проти Москви нових санкцій, на додачу до тих, які вже накладені через агресію Росії в Україні.
 
Італія була й серед тих країн, які виступили проти пропозиції Польщі продовжити чинні санкції проти Росії на рік, а не на шість місяців.
 
"Деякі з наших колег прагнули б, можливо, продовжити санкції й на 12 місяців, але насправді це було ясно від початку, що можна підтримувати наш нинішній формат", – сказав голова Європейської ради Дональд Туск.
 
Раніше на саміті у Брюсселі домовилися продовжити ще на шість місяців головний пакет економічних санкцій проти Росії через її агресію проти України, повідомили дипломати ЄС.