Надію Савченко позбавили членства у делегації ПАРЄ

14:30, 22.12.2016
Надію Савченко позбавили членства у делегації ПАРЄ

Надія Савченко більше не виступатиме у ПАРЄ.

Верховна Рада скасувала своє рішення про обрання Надії Савченко членом постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ.

 

«За» відповідний проект постанови №5572 проголосували 237 депутатів на засіданні Ради у четвер.

 

У постанові пояснюється, що Надія Савченко була обрана позаквотно заради звільнення її з російської в'язниці, через що була порушена рівність умов призначення членів постійної делегації Ради у ПАРЄ.

 

Тим самим депутати проголосували за виключення пункту 2 з прийнятої в 2015 році постанови «Про звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей щодо звільнення української льотчиці та народного депутата України восьмого скликання Надії Вікторівни Савченко», яким Рада тоді вирішила поза квотами обрати Савченко членом постійної делегації українського парламенту в ПАРЄ.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні більшість членів комітету Ради із закордонних справ внесли проект документу про скасування пункту 2 постанови від 2014 року, яким Надія Савченко була призначена членом делегації Парламентскої асамблеї Ради Європи.

 

Водночас, фракція «Опозиційного блоку» замість Дмитра Шпенова делегувала до ПАРЄ скандально відомого мільярдера Вадима Новинського.

 

Як відомо, Надію Савченко було виключено з фракції «Батьківщина» після таємних переговорів з лідерами терористів Донбасу в мінську за сприяння ФСБ.