У Дебальцевому окупанти жорстоко закатували трьох полонених захисників України

12:18, 23.12.2016
У Дебальцевому окупанти жорстоко закатували трьох полонених захисників України

Захисники України продовжують тримати оборону на Світлодарській дузі.

Російські окупанти по-звірячому закатували трьох поранених захисників України в  окупованому Дебальцевому, які потрапили в полон під час запеклих боїв на Світлодарській дузі на цьому тижні.

 

Жахливі фото і відео тортур ворог розіслав не лише бойовим побратимам закатованих героїв, але й журналістам.

 

Про це повідомив колишній учасник АТО, волонтер Мирослав Гай. Цю інформацію  підтвердив координатор групи «Стоп терор» Семен Кабакаєв у п’ятницю.

 

«На жаль, три дні тому потрапили в полон три бійця АТО. Противник зажадав обміну, наші не встигли домовитися, затрималися, а ворог затримуватися не став... Двох із трьох убили, надіслали фото із слідами жахливих тортур. Навіть ті, хто давно на війні, виду покалічених трупів не витримали, ревіли. Такі тортури – точно почерк не місцевих бандитів. Це зробили або російські найманці, або знову прибули солдати армії Росії. Фото третього полоненого немає, припускаємо, що він ще живий, його намагаються витягнути», – повідомив Мирослав Гай виданню «Гордон».

 

Пізніше волонтер Гай написав на своїй сторінці у Facebook: «Російські фашисти виклали фото загиблих, закатованих українських героїв у мережу. Мало цього, ці фото з коментарями вони почали рлзсилати українським телеканалам з російського імейлу. Тварюки, мерзотні тварюки! Будьте прокляті!».

 

Вже у наступному пості Мирослав Гай повідомив, що мерзотники вбили ще й третього пораненого полоненого.

 

Координатор групи «Стоп терор» Семен Кабакаєв підтвердив інформацію про загибель трьох захисників України на своїй сторінці у Facebook.

 

«Двоє були на полі, забрали їх чи то місцеві бойовики, чи то найманці з Росії, поки що невідомо. Бійці були поранені, їх зняли на відео й передали нашим, як підтвердження того, що вони в супротивника. Внесу поправку: противник гідний поваги, а ці – ні. Провести обмін не вдалося, ворог не захотів, і наші не знайшли, з ким говорити. Там кожен – командир, і знайти відповідального за зупинку вогню було нереально. Потім їх перевезли до  Дебальцевого, знущалися й катували, врешті убили. Звірячі фото з катуваннями й тілами одразу надіслали нам як підтвердження того, що вони 200-ті», – написав пан Кабакаєв.

 

Щодо долі третього полоненого волонтер зазначає: «Третій нібито зник безвісти. Ми подали запит – і виявилося, що, за їхніми даними, він у полоні, але підтвердження ми не знайшли. Кілька годин тому (22 грудня), третій опинився у нас, кілька пострілів у голову».

 

За його словами, на інформаційних ресурсах в ОРДЛО й у Росії поширюють фото й відео на доказ цих військових злочинів.

 

Журналісти окремих українських телеканалів підтвердили, що на їхню адресу надійшли жахливі кадри катувань полонених українських воїнів.

 

Нагадаємо, що за офіційними даними Міноборони, протягом боїв на Світлодарській дузі 18-22 грудня загинуло 8 українських воїнів, ще близько 52 поранено, або контужено, ще один потрапив у полон.

 

Волонтерам і журналістам вдалося з’ясувати прізвища 6 загиблих героїв, їх вже поховано з військовими почестями на малій батьківщині.

 

Прізвища ж двох загиблих воїнів не вдавалося з’ясувати до цього часу. Вочевидь, саме вони були поранені на полі бою і по-звірячому закатовані в полоні. Відомо, що один з них мав позивний «Шайтан».

 

Третій вбитий, вочевидь, є саме тим полоненим бійцем, про якого офіційно повідомляли у Міноборони.