Світлодарську дугу знову атакують окупанти

17:03, 22.12.2016
Світлодарську дугу знову атакують окупанти

Захисники України не здають нові позиції на Світлодарській дузі.

Українські військові відбили дві атаки бойовиків в районі Світлодарської дуги у четвер. Після цих поразок ворог почав гатити по позиціях ЗСУ з важкої артилерії і мінометів. Обстріли тривають і зараз.

 

Про це повідомляють прес-служба Міноборони і окреми волонтери.

 

«Ворог продовжує провокативні дії на Світлодарській дузі. Так, з 09.00 до 09.45 терористичні угруповання чисельністю до одного взводу здійснили спробу вибити підрозділи Збройних Сил України із займаних позицій. Отримавши відсіч, ворог повторно здійснив спробу штурму», - повідомляють у Міноборони.

 

За даними військових, усі атаки відбито, противник змушений був відступити. Втрат серед захисників України немає, тоді як втрати противника ще уточнюються.

 

Водночас, волонтер Юрій Мисягін повідомив на своїй сторінці у Facebook , що за минулу добу «вже йде третя атака бойовиків на нові позиції ЗСУ на Світлодарській дузі».

 

За його даними, до терористів надійшло підкріплення з Донецька та інших окупованих районів.

 

«Всі фактично без сну вже четверту добу. Від комбата до пацанів зі зброєю в руках в окопах на передку. Від медицини до служб забезпечення», - написав волонтер.

 

При цьому Мисягін запевнив, що українські військові стоять на своїх нових позиціях. І  закликає не піддаватися на «вкидання про котли» й масу загиблих.

 

У свою чергу, видання «Українська правда», посилаючись на дані джерел з підрозділу, який перебуває на позиціях в цьому районі, повідомляє, що протягом четверга бойовики вже кілька разів намагалися захопити позиції сил АТО в районі Світлодарської дуги, обстріли тривають.

 

«Наразі тривають активні бойові дії, продовжується потужний обстріл наших позицій. Обстріли відбуваються в тому числі і з важкої артилерії. На сьогодні уже було декілька спроб бойовиків повернути собі позиції, які вони кинули, і на яких ми закріпилися. Все йде за стандартно схемою – спочатку вони накривають наші позиції важким калібром, а потім йде піхота», - розподає військовий.

 

Тоді як прес-офіцер Спільного центру з контролю і координації припинення вогню Тарас Грень повідомляє, що українська сторона протягом цього загострення на Світлодарській дузі намагається домогтися припинення вогню через російську сторону.

 

«В російській стороні СЦКК пройшла ротація, тому ефективність їхньої роботи сильно впала, однак ми весь час намагаємось добитися припинення вогню», - каже пан Грень.

 

Нагадаємо, що на Світлодарській дузі тривають бої за невелику ділянку близько 1,5 на 1,5 кілометра, українські військові закріпилися на відвойованих у окупантів позиціях.

 

Як повідомляла «УМ», з 18 по 21 грудня в цьому районі загинуло щонайменше 8 захисників України.

 

Прізвища загиблих героїв оприлюднили волонтери, журналісти і бойові побратими, але не Міноборони.