Лукашенко проігнорував Путіна і його Митний союз

17:31, 26.12.2016
Лукашенко проігнорував Путіна і його Митний союз

Цього разу Лукашенко проігнорував зустріч Путіна. (Фото з архіву.)

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовився брати участь у засіданні вищої Євразійської економічної ради, яка є основним органом Митного союзу на чолі з Росією.

У понеділок ця зустріч проходить у російському Санкт-Петербурзі, передають Ведомости.

На зустріч приїхали керівники Вірменії, Киргизії, Казахстану, проте ні президент, ні прем'єр-міністр Білорусі не з'явилися.

Відкрив засідання російський президент Володимир Путін.

У цей же день з різкою критикою на адресу ЄАЕС виступив у Москві голова палати представників національних зборів Білорусі Володимир Андрейченко.

За його словами, у ЄАЕС по факту не прймається жодне важливе рішення, а сам Митний союз перетворився в політичний проект.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков уже прокоментував відсутність білоруського президента в ключі "нічого страшного".

"Наші білоруські колеги повідомили, що Лукашенко не зможе взяти участь у сьогоднішніх самітах", - сказав Пєсков, підкресливши, що Білорусь була, є і продовжує залишатися нашим найближчим союзником і партнером Москви.

Тим часом Киргизія не підписала митного кодексу ЄАЕС і заяви щодо розвитку торгівлі в рамках Митного союзу.

Під цими документами стоять тільки підписи президентів Росії, Казахстану і Вірменії  - Володимира Путіна, Нурсултана Назарбаєва і Сержа Саргсяна відповідно.