Ватажок війська Донського Микола Козіцин отримав підозру в тероризмі

15:35, 29.12.2016
Ватажок війська Донського Микола Козіцин отримав підозру в тероризмі

Микола Козіцин скоїв чимало військових злочинів на Донбасі.

Головна військова прокуратура оголосила про підозру командиру незаконного збройного формування «Всевелике військо Донське» самопроголошеної ЛНР Миколі Козіцину.

 

Ватажку російських найманців інкримінують «участь у терористичній організації» та  «ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб».

 

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, слідчі склали відповідне повідомлення про підозру Козіцину і вже 27 грудня це повідомлення було доставлено ватажку війська Донського за місцем проживання на території Росії «за допомогою міжнародної кур’єрської служби» і вручено особисто.

 

«Підозрюваного оголошено в державний розшук. Готуються клопотання до слідчого судді про надання дозволу на затримання підозрюваного та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування», - написав пан Матіос.

 

За даними слідства, так званий отаман Козіцин «у квітні 2014 року на території Російської Федерації утворив незаконне збройне формування «Всевелике військо Донське» з числа громадян Росії та інших осіб, на чолі якого незаконно вторгся на територію України».

 

Слідчі зазначають, що Козіцин безпосередньо брав участь у збройних нападах на захисників України в лавах бойовиків і найманців ЛНР аж до листопада 2014 року.

 

Серед іншого, Козіцин ще й наказував підлеглим терористам-козачкам вчиняти розбій щодо волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших мирних мешканців Луганщини.

 

«За вчинення інкримінованих Козіцину особливо тяжких злочинів передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років», - додає Анатолій Матіос.