Леонід Проводенко "Козак" загинув під Авдіївкою від російських найманців

18:01, 01.01.2017
Леонід Проводенко "Козак" загинув під Авдіївкою від російських найманців

Проводенко воював як "Козак", жив як козак, і загинув як справжній Козак.

Командир відділення розвідки 12-го мотопіхотного батальйону 72-ї механізованої бригади Леонід Проводенко, відомий під позивним "Козак", загинув під Авдіївкою в передмісті Донецька.

29 грудня під час розвідувального виходу під Авдіївкою його група виявила опорний пункт і зіткнулася з підрозділом російських найманців, інформує журналіст Юрій Бутусов.

"Стрілянину відкрили майже в упор. Леонід особисто знищив, за даними противника, двох найманців, але прикриваючи відхід своєї групи, загинув смертю хоробрих", - написав він.

У відповідь розлючені вороги виклали в інтернет відео та фото знущання над тілом загиблого героя.

53-річний еонід Проводенко був родом з села Михайлівка Луганської області.

З початком війни вивіз родину - дружину і двох синів - до Києва, а сам пішов добровольцем на фронт.

Прощання з Героєм відбудеться 2 січня о 11:00 біля верхнього виходу з метро "Хрещатик" в Києві на вулиці Інститутській, поряд з пам'ятним знаком Героям Небесної сотні.

Похорон - на Лук'янівському військовому кладовищі.

"Подвиг Леоніда Проводенко гідний найвищих державних нагород, але найвища з них - повага народу, за який він віддав своє життя.  Леонід ніколи не допускав думки про "компроміси" з окупантами, він не хотів, щоб його рідну Луганщину залишили ворогові", - пише про нього Бутусов.

Проводенко воював як "Козак", жив як козак, і загинув як справжній Козак - сучасний український лицар, підкреслює журналіст, закликаючи киян прийти попрощатися з героєм.