Мільйонера-втікача Сергія Курченка арештували заочно

13:36, 04.01.2017
Мільйонера-втікача Сергія Курченка арештували заочно

Сергія Курченка арештували заочно вже вдруге.

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою олігарху, члену так званої сім’ї Януковича Сергію Курченку у вівторок ввечері. Йдеться про заочний арешт підозрюваного, адже після Революції Гідності Курченко втік до Москви.

 

Про рішення суду повідомив адвокат Курченка Юрій Сухов.

 

За словами адвоката, у вівторок пізно увечері суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Курченку у вигляді тримання під вартою.

 

При цьому, пан Сухов додав, що оскаржить це рішення в апеляційному порядку.

 

Нещодавно Печерський суд вже виносив рішення про взяття під варту Курченка, проте Апеляційний суд Києва скасував це рішення, і Генпрокуратура повторно звернулася до Печерського райсуду з клопотанням про взяття його під варту.

 

Нагадаємо, що 22 березня Генпрокуратура оголосила українському олігарху-втікачу Сергію Курченку підозру  за вчинення злочинів у банківській галузі.

 

Ще раніше ГПУ оголосила підозру Курченку у  справі щодо розкрадання майна державного підприємства ПАТ «Укргазвидобування». У травні 2016 року суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно Сергія Курченка.