У Херсоні з’єднали живим ланцюгом два береги Дніпра

14:49, 22.01.2017

Близько п’ятисот активістів з’єднали «живим ланцюгом єдності» два береги Дніпра нагоди Дня Соборності України в районі міста Херсон і міста Олешки у неділю.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Учасники акції тримали у руках  прапори України, вишивані рушники та іншу українську символіку. Піших активістів, які вирушили двома колонами по Антонівському мосту з Херсону до Олешків і навпаки, вітали звуковими сигналами водії автівок.

 

Після акції, учасники поклали квіти до пам'ятників Тарасу Шевченку, В'ячеславу Чорноволу, Героям Небесної Сотні та на Алею Героїв Незалежної України.

 

Зазначимо, що Антонівський міст через Дніпро з'єднує Херсон з лівобережжям. Через цей міст проходить траса на анексований Крим (Херсон - Червоноперекопськ - Сімферополь).

 

Водночас у Харкові акцію “Ланцюг єднання” до Дня Соборності України провели близько 300 людей. Після колективного виконання Гімну України, спільної молитви учасники  вишикувалися плече до плеча вздовж вулиці Сумської, утворивши ланцюг від площі Свободи до будівлі Харківського академічного театру опери та балету.

 

Тоді як у центрі Одеси люди з нагоди Дня Соборності на знак єднання сформували фігуру сонця, тримаючи прапори України і всіх регіонів країни. 

 

Як повідомляла «УМ», патріоти утворили «живий ланцюг соборності» на мосту Патона у Києві і розгорнули з двох полотнищ прапор України довжиною тридцять метрів.