На лівобережжі Херсонщини росіяни проводять ротації та штурмують позиції ЗСУ

12:38, 14.04.2024
На лівобережжі Херсонщини росіяни проводять ротації та штурмують позиції ЗСУ

Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. (facebook.com/OperationalCommandSouth)

Російські окупанти наразі проводять потужні ротації на Херсонському напрямку і штурмують позиції, зайняті Силами оборони.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила речницяСил оборони півдня України полковник Наталія Гуменюк в ефірі телемарафонув неділю.

 

“Ми бачимо, що вони проводять потужні ротації. Це означає, що в них не все дуже гарно і спокійно у їхньому війську. І це ми знаємо через те, що результати нашої протидії їх штурмовим діям призводять до великих втрат у них в підрозділах.

 

І ми зараз спостерігаємо, що вони перенесли активність ближче до сходу. Навіть у нашій зоні відповідальності більша активність штурмова у напрямку Старомайорського, ближче все ж таки Донеччині.

 

Тому ми спостерігаємо один штурм на Роботиному і сім на Старомайорському. Це велика різниця і концентрація ворога. Але характерним є те, що бронетехніку вони поки що не застосовують. Вони намагаються діяти в пішому порядку, використовують легкомоторні транспортні засоби, багі, мотоцикли. А в цьому сенсі означає, що техніка до чогось готується", - сказала пані Гуменюк.

 

За її слвоами,українським захисникам відома кількість сконцентрованої техніки, резервів на Херсонському напрямку.

 

"Розташовані вони там вже довготривалий час і мали можливість облаштувати собі місця збереження техніки і так далі. І саме тому нам важлива ось ця далекобійна робота, яка знищить його (ворога - ред.) ворожий потенціал до того, як він застосує його в наступі. Тому ми продовжуємо точкову роботу по глибоких тилах ворога, для того, щоб йому не було що підтягувати собі як ресурс", - розповіла речниця пресцентру.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський констатує, що ситуація на східному фронті «суттєво загострилася» в останні дні.