Віце-прем’єр Павло Розенко вважає шахрайством підвищення цін на проїзд

18:13, 26.01.2017
Віце-прем’єр Павло Розенко вважає шахрайством підвищення цін на проїзд

Павло Розенко вважає окремих "ділків" звичайними шахраями.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко доручив Міністерству інфраструктури та місцевим органам влади вживати жорстких заходів реагування на необгрунтоване підвищення тарифів на пасажирські перевезення. Такі дії «ділків» він назвав шахрайством.

 

Про це він заявив під час засідання міжвідомчої робочої групи із забезпечення підвищення мінімальної зарплати, повідомляє Урядовий портал у четвер.

 

"Дехто на підвищенні мінімальної зарплати до 3200 грн вирішив наростити собі статки і під соусом підвищення мінімальної зарплати почали підвищувати ціни. Особливо гостро у цьому плані питання стосується підвищення вартості міських та міжміських пасажирських перевезень у маршрутних таксі", - сказав пан Розенко.

 

Віце-прем’єр наголосив, що підвищення мінімальної заробітної плати жодним чином не є підставою для підвищення цін.

 

"Тому в даному випадку Мінінфраструктури спільно з головами облдержадміністрацій та організаціями профспілок і роботодавців повинні здійснювати моніторинг ситуації з підвищенням тарифів та вживати жорстких заходів реагування на такі факти – аж до позбавлення ліцензій", - зазначив урядовець.

 

Павло Розенко також додав, що інакше як шахрайством і злочинними намірами ситуацію, коли якісь "ділки" хочуть нажитися на простих людях, назвати не може.

 

Нагадаємо, що у другій половині січня по всій Україні зростає вартість проїзду в маршрутних таксі та громадському транспорті - деякі маршрути вже подорожчали на 50%.

 

Зокрема, найвище підвищення цін на проїзд (на 3-4 гривні) зафіксовано в приміських маршрутах з Ірпеня і Бучі до Києва.

 

Київська обладміністрація вмимагає від перевізників надати обгрунтування нових тарифів.

 

Подорожчав проїзд і в інших містах України. Зокрема, у Києві і Тернополі – на 1 гривню,

 

Підвищення тарифів на проїзд вже анонсували у Чернівцях і Харкові.