У Києві оцінили вартість проїзду в метро у 6 гривень

16:29, 30.01.2017

Київська адміністрація оцінює собівартість проїзду в метрополітені у 6 гривень за поїздку, однак поки піднімати тариф не планує.

 

Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель у понеділок.

 

"Для "Київпастрансу" проїзд на наземному електротранспорті оцінюється в 5,2 гривні, для метрополітену собівартість проїзду становить більше 6 гривень", - сказав пан Майзель. І додав, що наразі не планується перегляд тарифів на проїзд у комунальному транспорті.

 

На тому, що вартість проїзду поки що не зміниться наголосили і в прес-службі Київського метрополітену.

 

Відзначається, що за результатами фінансово-господарської діяльності вперше за останні 15 років Київський метрополітен отримав прибуток 76,1 мільйонів гривень (це вартість 2 нових вагонів метро).

 

Водночас у прес-службі метрополітену наголосили, що через зростання вартості електроенергії втричі та збільшення мінімальної заробітної плати цього року метрополітен знову очікує збиток до 1 мільярда гривень.

 

Додоамо, що як повідомляє КП "Київпастранс", після подорожчання приватних маршруток пасажиропотік у комунальному транспорті зріс на 6,5%.

 

Як повідомляла «УМ», 21 січня приватні перевізники Києва підняли ціну на проїзд у маршрутках міста на 1 гривню. Тоді як у передмісті столиці (зокрема, в містах Ірпінь і Буча) приміскі перевізники підвищили вартість проїзду до Києва на 3-4 гривні.

 

В уряді вже назвали перевізників шахраями, влада вимагає від них обгрунтувати нові тарифи