Форварда Романа Зозулю зацькували в Іспанії через підтримку української армії

18:41, 01.02.2017
Форварда Романа Зозулю зацькували в Іспанії через підтримку української армії

Романа Зозулю зацькували в Мадриді.

Український форвард Роман Зозуля, якого «Бетіс» віддав в оренду мадридському «Райо Вальєкано», повернеться до Севільї через неправдиві звинувачення в нацизмі.

Про це в інтерв'ю Estadio Deportivo розповів спортивний директор Бетіса Мігель Торресілья.

«Ми говорили з керівництвом «Райо Вальєкано» щодо Зозулі і дійшли згоди, що він повернеться в Севілью. Зараз він шокований. У нього були проблеми з радикальними уболівальниками в Райо, він навіть написав листа, але це не допомогло», - заявив функціонер.

Таким чином, боси «Бджіл» пішли на поводу в фанатів команди, які раніше вимагали від клубу позбутися Зозулі, звинувативши українця в нацизмі.

Оскільки Зозуля не зіграв ні хвилини за «Райо Вальєкано» в офіційних матчах, клуб може повернути його «Бетісу» прямо зараз, уникнувши фінансових санкцій.

Схоже, сам футболіст не зможе грати в офіційних матчах до кінця сезону, адже він числиться відразу в трьох клубах - «Дніпрі», «Бетіс» і «Райо».

Раніше Роман Зозуля намагався заспокоїти уболівальників мадридського клубу за допомогою листа, де пояснив, що не є неонацистом.

"Я не пов'язаний з воєнізованими або неонацистськими організаціями. Я лише допомагаю української армії, яка захищає мою країну, а також дітям, які постраждали від війни. Україна переживає надзвичайно важкі часи, і мої дії повністю схвалюються «Райо Вальєкано», - написав він.

 

При цьому звинувачення в неонацизмі Роман Зозуля пов'язує з помилкою журналіста, який переплутав герб України з неонацистськими символами.

"Я прибув до Севільї в футболці з гербом України і віршами Тараса Шевченка, творчість якого вивчали у всіх школах СРСР. Цей журналіст написав, що на мені була майка неонацистської воєнізованої групи, символіка якої схожа на герб України. "Бетіс" попросив прибрати цю статтю, що було зроблено негайно, а автор визнав помилку і вибачився", - пофснив форвард.

 

Ще раніше ультрас «Райо Вальєкано» влаштували протест проти трансферу Зозулі через його політичні погляди.