В Одесі відбувся відбір учасників міжнародних "Ігор нескорених"

10:50, 05.02.2017
В Одесі відбувся відбір учасників міжнародних "Ігор нескорених"

Сила духу спортсменів, що тримали тяжкі травми, вражаюча (Міноборони України)

В Одесі пройшов черговий етап відбору українських бійців, що будуть брати участь у міжнародних "Іграх нескорених" у Торонто, Канада, у вересні 2017 року, інформує Міністерство оборони України.

Близько півсотні військовослужбовців та ветеранів війни, які отримали поранення, взяли участь у третьому етапі спортивного тестування кандидатів до національної збірної України.

"Головним мотивом більшості учасників долучитися до проекту стало бажання довести суспільству, що й після поранення можна активно займатись улюбленими видами спорту та досягати високих результатів", - прокоментував заступник начальника 9-го спортивного клубу Міноборони Артем Поляков.

Кандидати змагалися у шести дисциплінах: атлетика, пауерліфтинг, стрільба з луку, велоспорт на шосе, веслування на тренажері та плавання.

У відборі взяли участь спортсмени-ветерани з Одеської, Харківської, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Криворізької та Кіровоградської областей. При цьому організатори змагань відзначили, що, враховуючи велику кількість охочих, наприкінці місяця буде проведено додатковий етап відбору в столиці України.

28 січня в Києві уже проводився попередній відбір. Поранені військовослужбовці із західних областей України показували свої вміння у Львові 24 січня.

Міжнародні змагання в паралімпійському стилі "Ігри нескорених" створені британським принцом Гаррі, що теж проходив службу у збройних силах Сполученого Королівства.

В "Іграх нескорених" беруть участь поранені військовослужбовці і пов'язані з ними ветерани у таких видах спорту як баскетбол на візках, волейбол сидячи і веслування в залі. Перші "Ігри нескорених" відбулися в 2014 році в Олімпійському парку королеви Єлизавети в Лондоні, Великобританія.