Художню виставку учасника Майдану розгромили невідомі

20:25, 07.02.2017
Художню виставку учасника Майдану розгромили невідомі

Охорона гелереї не впоралася із нападниками (Громадське)

Художню виставку Давида Чичкана "Втрачені можливості", присвячену подіям на Майдані Незалежності, розгромили невідомі, всі оригінали робіт знищено або пошкоджено. Виставка проходила в Центрі візуальної культури в Києві.

"Близько 15 осіб із закритим обличчям увірвалися до приміщення ЦВК, побили охорону та пошкодили виставлені картини художника, після чого зникли", - повідомили Громадському в Центрі, де проходила виставка.

Нападники обмалювали стіни надписами «Слава Україні!», «Слуги Москви», «Сепари» тощо.

"Десь о 17:50 до нас постукали. Ми подивилися, що це дівчина, відкрили, а за нею зайшли ще десь 15 чоловік. Вони побили охоронця, залили його балоном (з фарбою) і він уже нічого не бачив. Потім вони громили роботи і намагалися увірватися в приміщення співробітників Центру", - розповіли співробітники Центру виданню Цензор.Нет.

4 лютого, у день початку виставки, через погрози у соцмережах та агресивно налаштованих молодиків біля входу до галереї вдалося зірвати відкриття заходу.

Художник Давид Чичкан був активним учасником протестів на Майдані. Він сповідує анархістські погляди і вважає, що за результатами революції Україна не досягла бажаної мети.