Прем’єр Гройсман вважає Юлію Тимошенко матір'ю корупції

13:02, 14.02.2017
Прем’єр Гройсман вважає Юлію Тимошенко матір'ю корупції

Юлія Тимошенко і Володимир Гройсман обмінялися звинуваченнями у корупції.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко "матір'ю корупції і популізму в Україні".

 

Про це глава уряду заявив на засіданні уряду у вівторок.

 

"Мамою української економічної слабкості, знищення української незалежності, корупції, популізму і неефективності є Юлія Тимошенко", - заявив пан Гройсман.

 

Тим самим прем’єр уперше виступив з прямими звинуваченнями у бік пані Тимошенко, яка домагається його відставки.

 

За його словами, Юлія Тимошенко 20 років робила все для того, аби знищити Україну.

 

"І завжди їй хтось заважав", - додав прем'єр.

 

Пан Гройсман згадав, як ще 10 років тому Тимошенко намагалася добитися його відставки з посади мера Вінниці через комунальні тарифи.

 

"Але не змогла, не по зубах був", - похвалився він.

 

Прем’єр-міністр назвав "тотальною брехнею" заяви Тимошенко від 13 лютого, що за нинішнього прем'єра в Україні спостерігається економічний спад і що саме Гройсман разом з Порошенко нібито незаконно забрали з Ради проект постанови "Батьківщини" про відставку глави уряду.

 

"У Юлії Тимошенко є потенційна жага і самоціль – дірватись до влади", - прокоментував прем'єр заяви Тимошенко, що вона не намагається очолити Кабмін.

 

На його думку, саме "ця брехня не дає можливості для успіху України".

 

Нагадаємо, що 10 лютого 13 депутатів від "Батьківщини" на чолі з лідером фракції Юлією Тимошенко зареєстрували постанову про відставку прем’єр-міністра Гройсмана.

 

Однак ввечері 10 лютого постанова зникла з сайту Ради.

 

При цьому в партії "Батьківщина" заявили, що "вимагають роз'яснень від апарату Верховної Ради та повернення проекту постанови на офіційний сайт парламенту".

 

У Раді пояснили, що згідно зі ст. 87 Конституції, Верховна Рада може розглянути питання про відповідальність уряду, якщо таку постанову подасть не менше 1/3 від складу парламенту, тобто не менше 150 депутатів.