Кличко відсторонить від виконання обов’язків директора метрополітену Брагінського

01:23, 15.03.2024
Кличко відсторонить від виконання обов’язків директора метрополітену Брагінського

Станцій метро у Києві стає менше, а статків і майна у рідних пана Брагінського - більше. (bihus.info)

Мер столиці Віталій Кличко має намір відсторонити від виконання обов’язків директора "Київського метрополітену" Віктора Брагінського після журналістського розслідування про статки посадовця.

 

Як інформує Україна молода, про це Віталій Кличко написав у соцмережах в ніч на 15 березня.

 

«Злий вечір. З неприємними, скажемо так, відкриттями для мене…

 

Висновок. Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязківдиректорастоличногометро. Абонепручатиметьсяісамнапишезаявуназвільнення. А далі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів Bihus info, мають займатися відповідні органи. Правоохоронні», - повідомив міський голова.

 

Очільник столиці також додав: «З філософського: всім в душу не заглянеш. Але, коли тобі брешуть в очі, а за спиною дістають кроликів з капелюха, - виглядає це надто погано. І не тільки по відношенню до мене особисто, а по відношенню до киян».

 

Перед тим журналісти BIHUS.Info вивчили декларації директора Київського метрополітену Віктора Брагінського, проаналізували майно його рідних, яке у них з'явилося після призначення Брагінського та з'ясували, що його мама-пенсіонерка купує дорогі квартири, сестра купує землю, колишня дружина-мільйонерка будує дачу в Козині, а пов'язані з Брагінським люди отримували підряди від самого метрополітену.

 

 

Як повідомляла «УМ», у січні станцію метро «Академмістечко» залило водою. Брагінський тоді заявив, що для проведення гідроізоляційних робіт на станції потрібні дуже великі кошти.

 

Також через аварійний стан частину тунелю між станціями метро «Либідська» та «Деміївська» закрили на роки.