ЦВК призначила вибори у п'яти областях

19:25, 14.02.2017
ЦВК призначила вибори у п'яти областях

ЦВК організовує процес виборів

Центральна виборча комісія 14 лютого призначила вибори у Кіровоградській, Луганській, Харківській, Черкаській та Чернівецькій областях, інформує відділ взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Центральної виборчої комісії

"Розглянувши звернення п'яти обласних державних адміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у зв'язку з утворенням у цих областях об'єднаних територіальних громад, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших місцевих виборів", - ідеться у повідомленні.

Вибори у семи об'єднаних територіальних громадах 30 квітня 2017 року, виборчий процес розпочинається 11 березня.

ЦВК затвердила календарний план виборів та розмір грошової застави для кандидатів, який варіюється залежно від кількості виборців на окрузі від 1217 до 2701 гривень.

У Кіровоградській області буде обрано двох голів об'єднаних селищних громад. Троїцький селищний голова в Луганській області буде представляти 39 сіл. У Шполі Черкаської області оберуть міського голову. В Путильському районі Чернівецької області оберуть двох селищних голів, а в Харківській області - одного.

Крім того, ЦВК дозволила організаціям "Комітет виборців України" та "Передові правові ініціативи" спостерігати за виборчим процесом.