Україна зменшить споживання вугілля-антрациту на 6 мільйонів тон за 6 років

14:48, 17.02.2017
Україна зменшить споживання вугілля-антрациту на 6 мільйонів тон за 6 років

Гройсман розповів про плани в енергетиці (Прес-служба Кабміну)

Україна зменшить споживання антрацитного вугілля до 6 млн тонн на рік, повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час виставки сільськогосподарської техніки.

Кроки Уряду щодо зменшення споживання антрациту розтягнуться на 6 років.

"Якщо хтось скаже, що Уряд недостатньо зробив, щоб забезпечити цю енергетичну безпеку, то це будуть порожні слова, - підкреслив Прем'єр-міністр. - Ми йдемо цим шляхом, і ми забезпечимо, я це гарантую, енергетичну безпеку нашої держави".

Гройсман повідомив, що у 2016 році Україна наростила видобуток власного газу, а з 2020 року планує взагалі відмовитись від його імпорту. Він також наголосив, що модернізація електроенергетичного сектору проходить за планом.

"Все це зменшує нашу залежність від вугілля антрацитної групи", - підкреслив Володимир Гройсман.

У березні 2017 року закінчено модернізацію одного блоку на Трипільській ТЕС, яка передбачить перехід з антрацитовой групи вугілля на газову групу, яка виробляється на контрольованій України території.

"Це означає, що на поточний рік з наступного опалювального сезону близько 2,5-3 млн тонн ми вже зможемо заощадити, тобто не отримувати антрацитових групу вугілля. Було 9 млн тонн споживання, а стане 6 млнтонн. І ми йдемо далі. За наступний рік зможемо зменшити ще на 2,5-3 млн. Це вже буде абсолютно зменшена залежність ", - підкреслив Глава Уряду.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони України доручила Кабінету Міністрів вжити негайних заходів із ‎нейтралізації загроз енергетичній безпеці України.‎