Центр Авдіївки обстріляли з ворожої артилерії: поранено 2 юнаків

19:50, 17.02.2017
Центр Авдіївки обстріляли з ворожої артилерії: поранено 2 юнаків

У Авдіївці ворожі снаряди знову влучають у багатоповерхівки. (Фото з ФБ-сторінки Павла Жебрівського)

Бойовики обстріляли з важкоїартилерії центр міста Авдіївка, під окупованим Донецьком у п’ятницю близько 17:00. Уламками снарядів поранено двох місцевих юнаків – рідних братів віком 14 і 19 років.

 

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facebook.

 

"Бойовики почали обстріл міста. Під вогнем стара частина і центр. Вже є попадання в будівлі. Квартал Ювілейний, пожежа в житловому будинку. Отримали поранення два мирних жителя, 1997 року народження та 2002 року народження", - написав пан Аброськін.

 

За даними поліції, близько 17 години бойовики знову вдарили по будинках мирних жителів. У результаті обстрілу руйнувань зазнав багатоповерховий будинок, розташований у кварталі Ювілейному, 8. Снаряд влучив на другий поверх, в результаті повністю зруйновані другий та третій поверхи, а на першому виникла пожежа. Поранені доставлені в лікарню.

 

 

Водночас голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що "один із снарядів влучив у дев’ятитиповерховий будинок. Пошкоджено дві квартири на другому поверсі. Осколками поранено двох підлітків, їх доставлено до лікарні".

 

"В лікарні Авдіївки хірург оглянув двох підлітків. На щастя обійшлось легкими подряпинами, переломами і забоями", - написав керівник Донеччини.

 

На місці працює слідчо-оперативна група Авдіївського відділення поліції. Інформація про постраждалих і їх стан уточнюється.

 

Вже станом на 18.20 надійшло повідомлення про пряме влучення в 14-й поверх багатоповерхівки по вул. Грушевського, 81. Снаряд влучив в торець будинку. Також пошкоджено газопровід.

 

За даними штабу АТО, проросійські бойовики у п’ятницю здійснили 32 обстріли позицій ЗСУ. Протягом дня троє українських військових отримали поранення, один загинув.

 

Увечері продовжується обстріл Авдіївки. Напередодні, внаслідок обстрілу міста загинув один місцевий мешканець.

 

«На Донецькому напрямку зі 120 міліметрових мінометів, танку, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти багаторазово обстрілювали Авдіївку», - йдеться у повідомленні.