Олег Ляшко звинувачує депутата Андрія Артеменка у торгівлі інтересами України

11:55, 20.02.2017
Олег Ляшко звинувачує депутата Андрія Артеменка у торгівлі інтересами України

Андрій Артеменко підвів усю фракцію радикалів і свого лідера Олега Ляшка.

Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко звинувачує депутата своєї фракції  Андрія Артеменка у торгівлі інтересами України і вимагає від нього скласти депутатський мандат.   

 

Обурення Олега Ляшка викликав так званий «мирний план» Андрія Артеменка, який  передбачає "виведення всіх російських військ зі сходу України і проведення в Україні референдуму щодо передачі Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

 

Про це пан Ляшко повідомив журналістам в кулуарах Ради у понеділок.

 

"Те, що пропонує Артеменко, - це його власна позиція, яка абсолютно не відповідає нашій позиції. І яку не підтримує команда Радикальної партії. Саме тому я вимагаю від Андрія Артеменка скласти депутатський мандат. Це Савченко номер два. Він не мій однопартієць. Його мотиви мене не цікавлять. Він не мав права цього робити без мого відома, за моєю спиною ", - сказав лідер радикалів.

 

За словами Олега Ляшка, фракція Радикальної партії на своєму засіданні у понеділок розгляне це питання і зробить організаційні висновки. Депутат Артеменко вже запрошений до участі в цьому засіданні.

 

На своїй сторінці у Facebook  Олег Ляшко розкритикував пропозиції Артеменка.

 

"Крим - це Україна! І будь-які розмови про легалізацію його анексії Росією (і про "оренду", і всі інші), про зняття санкцій заради "миру" - абсолютно не прийнятні. Здавати в оренду Крим московським окупантам - це те саме, що здавати в оренду переїздному цирку рідну матір. Росія має забратися до біса з Криму і Донбасу!", - написав Олег Ляшко.

 

Пізніше Олег Ляшко заявив, що ініціюватиме виключення Андрія Артеменка зі складу фракції, якщо сам депутат не відмовиться добровільно від депутатського мандату.

 

За його словами, неприпустимо під прикриттям депутатського мандату просувати сепаратистські ідеї.

 

Раніше газета The New York Times повідомила, що депутат з фракції Радикальної партії Андрій Артеменко брав участь у розробці плану нормалізації відносин між Україною і Росією, який передали на розгляд адміністрації Дональда Трампа.

 

Зокрема, Артеменко пропонує провести всеукраїнський  референдум щодо передачі Криму в "оренду" Росії на 50 або 100 років в обмін на виведення окупаційних російських військ з Донбасу.