На позиціях шахти «Бутівка» впав копер з прапором України

20:14, 27.02.2017
На позиціях шахти «Бутівка» впав копер з прапором України

Позиції ЗСУ а шахті "Бутівка".

Бойовики терористичної ДНР цілеспрямовано знищують обстрілами з танків і мінометів позиції ЗСУ на шахті «Бутівка» під Донецьком.

 

Під ворожим вогнем впав копер шахти із державним прапором України. Бійці обіцяють встановити цей прапор у Донецьку.

 

Про це повідомив речник штабу АТО Леонід Матюхін в ефірі радіо «Свобода» у понеділок ввечері.

 

«Впала символічна споруда шахти – це місце, де ліфт мав опускати шахтарів (копер – Ред.). Там стояв наш прапор і це, напевно, дуже нервувало бойовиків. Вони вели вогонь з танка і зараз ця опора впала. З наших хлопців ніхто не постраждав. Прапор теж не пошкоджений. Хлопці сказали, що цей прапор вони встановлять в Донецьку», – зазначив пан Матюхін.

 

                               Так виглядали копери "Бутівки" ще донедавна. 

 

Зауважимо, що останнім часом райони Авдіївки, Пісків, шахти «Бутівка» та Кам’янки, що на донецькому напрямку, зазнають масованих обстрілів.

 

За даними штабу АТО, у понеділок ворог 56 разів відкривав вогонь по позиціях ЗСУ.

 

Зокрема, на донецькому напрямку з танків неодноразово вівся вогонь по Авдіївці. Зі 120 та 82 міліметрових мінометів загарбники обстріляли Троїцьке, Новолуганське, Опитне, Авдіївку, шахту «Бутівка», Луганське, та Водяне.

 

Тоді як на маріупольському напрямку з мінометів калібрів 120 і 82 міліметри окупанти  обстріляли Водяне, Новотроїцьке та Павлопіль.

 

Одного захисника України було поранено.

 

Нагадаємо, найбільше обстрілів зазнають позиції ЗСУ в районі Авдіївки. В місті четверту добу немає світла, вода подається мешканцям за графіком.