Антикорупційна прокуратура підозрює Насірова у розкраданні 2 мільярдів гривень

09:36, 03.03.2017
Антикорупційна прокуратура підозрює Насірова у розкраданні 2 мільярдів гривень

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров підозрюється у завданні державі шкоди на суму 2 млрд грн протягом 2015-2016 років у корупційних схемах з видобування газу в інтересах депутата Олександра Онищенка. Про це йдеться у повідомленні Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) на Facebook.

"Протягом зазначеного періоду Роман Насіров самостійно прийняв незаконні рішення про розстрочення грошових зобов’язань вказаних підприємств, які не мали на це законних підстав та не надали належні для цього документи. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обргрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд. гривень", - йдеться у повідомленні САП.

Слідство вважає, що Насіров приймав безпідставні рішення про відтермінування рентної плати за видобування корисних копалень. Це допомогло народному депутату Олександру Онищенку втілити у життя корупційні схеми, які йому інкримінуються.

У САП зазначили, що коли детективи Національного антикорупційного бюро прийшли до лікарні "Феофанія", щоб вручити Насірову повідомлення про підозру, то їх намагалися не впустити, мотивуючи це тим, що вже не приймальний час. Але детективи усе ж потрапили усередину.

Як повідомляла "УМ", ввечері 2 лютого, співробітники НАБУ вручили повідомлення про підозру голові ДФС Роману Насірову, коли він перебував у "Феофанії", проте не змогли його затримати через діагноз лікарів - інфаркт міокарда.

З Феофанії Насірова вивезли на носилках, він був із заплющеними очима.