Роман Насіров сидить у чотиримісній камері з сусідом

16:09, 07.03.2017
Роман Насіров сидить у чотиримісній камері з сусідом

Роман Насіров не звертався за медичною допомогою, потрапивши до СІЗО.

Відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров утримується під вартою у чотиримісній камері Лук’янівського СІЗО.

 

Окрім, арештованого посадовця у цій «не найкомфортнішій камері» столичного слідчого ізолятора №13 утримується ще один арештант.

 

Про це повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов під час брифінгу у вівторок.

 

«Роман Михайлович перебуває в Лук'янівському СІЗО на загальних умовах, де і буде перебувати згідно рішення суду поки що до 30-го числа. Якщо буде інше рішення суду, то зрозуміло, що буде зміна і його утримання. Там чотиримісна камера, скажу відверто, це не найкомфортніше камера», - сказав пан Чернишов.

 

За його словами, окрім Насірова, в камері знаходиться ще одна людина. Однак заступник міністра не знає, хто саме є сусідом Насірова.

 

Денис Чернишов повідомив, що Романа Насірова доставили до СІЗО близько 04:00 ранку, після чого його оглянув штатний лікар ізолятора і визнав стан його здоров’я задовільним. При цьому, пан Насіров за медичною допомогою не звертався і не просив надати, або передати жодних ліків.  

 

Крім того, заступник міністра повідомив, що Насіров заявив керівництву СІЗО про своє небажання спілкуватися з пресою.

 

Пан Черниш розповів, що у разі внесення застави у розмірі 100 млн. грн діятиме наступний механізм: "Коли буде внесено заставу, то передаються документи про підтвердження застави, і наступної доби ми його відпускаємо".

 

За його словами, електронний браслет Насірову вдягатимуть співробітники відповідних органів, а не працівники СІЗО.

 

Як повідомляла «УМ», Солом'янський райсуд Києва в ніч на вівторок вирішив арештувати Романа Насірова терміном на 60 діб та призначив заставу в розмірі 100 мільйонів гривень.

 

Суддя Олександр Бобровник частково задовольнив клопотання прокурорів САП, зменшивши заставу з 2 мільярдів гривень.

 

Нагадаємо, Насірова підозрюють у перевищенні службових повноважень. Обрання йому міри запобіжного заходу стало справжньою комедією.