Володимир Парасюк побився з поліцією і постраждав від газу (відео)

22:10, 14.03.2017
Володимир Парасюк побився з поліцією і постраждав від газу (відео)

Під час сутички спецпризначенців із оточенням депутата Володимира Парасюка. (Фото з ФБ-сторінки В'ячеслава Аброськіна)

Народний депутат Володимир Парасюк намагався зірвати маски зі спецпризначенців, наносив їм удари руками і ногами на блокпосту поблизу Слов’янська у вівторок ввечері. В результаті, обранець нібито постраждав від сльозогінного газу, але прорвався у бік Краматорська.

 

Про це повідомляють помічник депутата Ірина Голуб і керівництво обласної поліції Донеччини.

 

За словами пані Голуб, депутат Парасюк супроводжував колону волонтерів з Харкова, які планували приєднатися до блокади ОРДЛО, однак біля Слов'янська їх зупинили озброєні правоохоронці.

 

"Після того, як ми почали вимагати поснень, чому нас не пропускали, ми почали просити, щоб пропустили автомобіль з народним депутатом, однак поліцейські та КОРД почали бити по капоту кийками, в результаті чого виникла сутичка" - сказала пані Голуб журналістам.

 

На своїй сторінці у Facebook Ірина Голуб написала, що поліція побила беззбройних людей, а депутату Парасюку нібито бризкали сльозогінним газом прямо в очі. Після чого народного депутата було доправлено до міської лікарні у Слов’янську, але від госпіталізації він відмовився.

 

Пізніше Парасюк написав вже поблизу Краматорська у Facebook: "Щойно по нас відкрили вогонь". 

 

Водночас у прес-службі Донецької обласної поліції заявляють, що народний депутат Парасюк бив співробітників поліції, намагався вирвати зброю у них.

 

"Поліція вжила заходів щодо відновлення правопорядку та стабілізації ситуації", - сказано у повідомленні.

 

На оприлюдненому поліцією відео видно, що депутат постійно вживає нецензурну лексику і вкрай агресивно поводиться. Він також наніс спецпризначенцям кілька ударів руками і ногами, намагався зірвати маски з обличчя, але моменту, коли проти нього і волонтерів застосували сльозогінний газ на жодному відео, оприлюдненому, як поліцією, так Іриною Голуб немає.

 

У свою чергу, начальник поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін розповів, що 13 автомобілів, які приїхали до Слов'янська близько 19:00, на блокпосту відмовилися проходити стандартну перевірку та спровокували конфлікт.

 

"Співробітники поліції, які несуть службу на блокпосту, пояснили громадянам, що вони в’їжджають зі зброєю в зону проведення АТО та попросили перевірити документи на зброю. Однак вказані особи надати документи відмовилися. В результаті словесної перепалки виник конфлікт, в ході якого громадяни виявляли зневагу до закону, перешкоджали поліцейським виконувати свої службові обов’язки по забезпеченню публічної безпеки", - написав пан Аброськін на своїй сторінці у Facebook.

 

Доброволець з 2014 року, командир роти спецпризначення області Юрій Голубан додав, що коли Парасюк зрозумів, що бійку спровокувати не вдасться, тому дав команду своїм людям, які прибули разом з ним у колоні.

 

«Вони вийшли і, по суті, пан Парасюк очолив напад на співробітників поліції. Тобто в нападі на співробітників поліції брали участь близько 40-45 осіб. Я прийняв рішення не застосовувати вогнепальну зброю, оскільки там знаходився народний депутат», - каже полковник Голубан. І додає, що оточення Парасюка застосовувало сльозогінний газ. Після чого, окремі з них прорвалися у бік Краматорська. 

 

За словами Аброськіна, у результаті конфлікту 7 співробітників поліції отримали травми різного ступеню важкості та зараз перебувають у лікарні.

 

В'ячеслав Аброськін також звернувся з проханням до Генпрокурора Юрія Луценка дати оцінку діям депутата Володимира Парасюка, який напав на поліцейських.

 

"Оцінку подіям має дати Генеральний прокурор України, інакше, коли немає закону, в країні починається вакханалія", - заявив генерал поліції Аброськін.

 

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу" Кримінального кодексу України.