Російська журналістка приєдналася до проплаченої масовки на кримському мітингу в Москві (відео)

14:25, 19.03.2017
Російська журналістка приєдналася до проплаченої масовки на кримському мітингу в Москві (відео)

"Фестиваль Весна" - проплачений мітинг за вкрадений Крим

Журналістка російського видання "Медуза" розповіла, як була частиною проплаченої масовки, що зібралася на підтримку 3 річниці анексії Криму, в Москві.

Як пише видання, журналістка Ірина Кравцова прийшла на провладну акцію в складі групи людей, яких набирали на сайті massovki.net, обіцяючи кожному по 300 рублів за участь у заході.

Масовка, до якої входила Ірина Кравцова, зображувала представників "Незалежної профспілки акторів театру і кіно Росії".

Вони в супроводі координатора провели на Воробйових горах в Москві дві з половиною години і отримали гонорар після закінчення мітингу.

Повідомлення про набір людей в масовку для мітингу на Воробйових горах з'явилося на форумі massovki.net вранці 17 березня.

Організатори шукали "охайно вдягнених людей", які хотіли б отримати 300 рублів за три-чотири години присутності на заході.

Бажаючі надсилали на вказаний номер свої контактні дані, а при зустрічі вони ставали перепусткою на провладний мітинг. Збір призначили в метро.

Як пише видання "Медуза", в залі метро кожен з учасників групи показав куратору Віталію свою переписку з ним в WhatsApp; координатор звірив дані зі своїм списком, в якому значилося 22 людини, поставив галочки та вивів групу на вулицю.

"Сам координатор Віталій описує себе як людину аполітичну, але в якійсь мірі патріотичну... На питання, чи оплачуються учасники масовки в мітингах державою, він відповідає так: держава вимагає провести людей від партії, партія передоручає це профспілці, а профспілка - Віталію" , - пише "Медуза".

Видання також зазначає, що, на думку учасників мітингу, тих, кого відправили на нього з роботи, і тих, кому платять за відвідування мітингу гроші, тут більшість.

"Дійсно: більшість людей на Воробйових горах стоять групами - максимум чоловік по 25; сімейних пар і людей, не прив'язаних до груп, майже не видно", - пишуть російські журналісти.

Після мітингу координатор Віталій відвів свою групу вбік і вручив кожному по 300 рублів. Цей процес зняли журналісти.