Від Путіна втік, від кулі не вдалося

24.03.2017
Від Путіна втік,  від кулі  не вдалося

Дружина Вороненкова Марія Максакова приїхала на місце вбивства чоловіка, за мить вона втратить свідомість..

У Києві на бульварі Шевченка поруч із готелем «Прем’єр-Палац» — це центр — у четвер об 11.30 годині застрелили колишнього депутата Держ­думи РФ від компартії Дениса Вороненкова. Відомо також, що охоронець загиблого поцілив у кілера, але при цьому отримав вогнепальне поранення і був госпіталізований до лікарні.
Напад стався, коли Вороненков виходив із готелю. Нардеп Дмитро Білоцерківець написав у соцмережі: «Денис Вороненков отримав українське громадянство у грудні 2016 року й давав свідчення проти Януковича». Це, по суті, й пояснює мотиви вбивства — росіянин був небажаним свідком: версію щодо замовного вбивства як основну вже висунули в поліції.
Додамо, що прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Володимиру Путіну вже доповіли про вбивство екс-депутата Держдуми. 
Переїхав Денис Вороненков жити до Києва в жовтні 2016 року разом із дружиною (теж екс-депутатом, але від «Єдиної Росії»). Він почав давати свідчення Генпрокуратурі України у справі держзради Януковича. Про свідчення Вороненкова і Пономарьова (якого вважають одним із ключових свідків у цій справі i який теж отримав посвідку на проживання в Україні влітку 2016 року) — Генпрокурор Юрій Луценко більше місяця тому говорив: «Ми допитали двох депутатів Держдуми РФ. Вони свідчать про те, що механізм введення військ РФ на територію України був запущений Кремлем у грудні 2013 року, коли Майдан іще стояв у центрі Києва. Під час візиту помічника президента РФ Владислава Суркова в грудні вже говорилося про ймовірне військове вторгнення».
Закономірне питання: чому влада не забезпечила гідну безпеку важливому свідку?
Нагадаємо, що нещодавно у Києві було розстріляно в машині бізнесмена (незважаючи на те, що поруч були малолітні діти).