Ахтем Чийгоз сидітиме в Сімферопольському СІЗО ще три місяці

19:31, 23.03.2017
Ахтем Чийгоз сидітиме в Сімферопольському СІЗО ще три місяці

Окупанти продовжують утримувати Ахтема Чийгоза за гратами.

Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму продовжив арешт заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза на три місяці. Відтак, політв’язень сидітиме в СІЗО Сімферополя до 8 липня.

 

Про це повідомив адвокат Чийгоза Микоал Полозов у своєму Twitter в четвер.

 

"Суд продовжив утримання під вартою Ахтему Чийгозу на 3 місяці на період з 08.04 до 08.07", - зазначив Полозов.

 

У свою чергу, Міністерство закордонних справ України вважає нікчемним рішення підконрольного Росії кримського "суду" щодо продовження арешту Чийгоза ще на три  місяці і вимагає його звільнити.

 

"Рішення у справі Ахтема Чийгоза є нікчемним. Справа сфабрикована. Висловлюємо протест і вимагаємо звільнення", - написала речник МЗС Мар'яна Беца на своїй сторінці у Twitter.

 

Нагадаємо, окупаційний суд висуває Чийгозу обвинувачення в організації масових безпорядків під час мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

 

Пікет, на якому прихильникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство", відбувався напередодні захоплення Криму російськими військовими. Окрім Чийгоза, по справі "26 лютого" заарештовані Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі.